Pályázati felhívás doktoranduszok részére
MNT
2016.10.04.
LXXI. évf. 39. szám

Pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2016. évi odaítélésére doktoranduszok részére

I. A pályázat feltételei
 
A Tanácsnak a Várady kiválósági ösztöndíjprogramjáról szóló határozata alapján az a személy pályázhat a Tanács doktoranduszok részére kiírt, 2016–2017. évi ösztöndíjára, aki az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesz:
— első ízben nyert felvételt a Szerb Köztársaság területén megvalósuló akkreditált posztgraduális akadémiai doktori képzés első, illetve második évfolyamára,
—  magyar nyelven végezte általános és/vagy középiskolai tanulmányait.
 
A pályázat beadási határideje: 2016. szeptember 30–november 15.
 
II. A kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma és nagysága
 
A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma: 20.
Az ösztöndíjak havi összege nettó 160 euró dinárellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott hivatalos középárfolyam szerint).
Az ösztöndíjra jogosult hallgató és a Tanács az ösztöndíjszerződésben szabályozzák az ösztöndíj dinárösszegének módosítását jelentősebb devizaárfolyam-módosulás esetén.
 
III. A pályázás módja
 
A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a nyilatkozatot és az adatkezelési hozzájárulást pedig egy-egy eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.
A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni.
A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2016. szeptember 30-ától vehető át a CMH információs irodáiban, illetve letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) honlapjáról.
A pályázati formanyomtatványokhoz (kérelem és két nyilatkozat) a pályázónak a következő iratokat (és iratmásolatokat) kell csatolnia:
• a születési anyakönyvi kivonat fénymásolatát;
• az általános és/vagy a középiskola magyar nyelven történő befejezéséről szóló igazolást, bizonyítványt, illetve diploma fénymásolatát;
• az eddigi felsőfokú tanulmányok során elért tanulmányi átlagról szóló igazolást vagy annak hitelesített másolatát egy eredeti példányban;
• a posztgraduális akadémia doktori képzésre való felvételről szóló igazolást vagy annak hitelesített másolatát.
 
Az iratok hitelesítése az eredeti bemutatása mellett a CMH információs irodáiban díjmentesen elvégezhető.
A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.
A pályázatok átadásának határideje: 2016. november 15.
A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatók le a CMH információs irodáiban.
 
III. A pályázatok elbírálása
 
A határidőn belül beadott pályázatok A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjprogramról szóló határozata alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról. (www.mnt.org.rs).
A pályázatok elbírálásával kapcsolatos eljárást a Tanács elnökének végzésével létrehozott Bírálóbizottság tekinti át és értékeli, amelynek tagjai dr. Várady Tibor akadémikus, továbbá a Tanács Végrehajtó Bizottságának és az egyéb adományozók javaslatára megválasztott tagok.
A határidőben beadott pályázatokat a Bírálóbizottság értékeli kategóriánként. A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Bírálóbizottság külön határozattal dönt.
A Bírálóbizottság a pályázatok elbírálása során diszkréciós mérlegelési joggal rendelkezik, de döntését köteles megindokolni.
A Bírálóbizottság döntése ellen fellebbezésnek nincs helye, de a kihirdetett döntés ellen a pályázók három napon belül kifogást emelhetnek a Tanács elnökénél, ha a rangsor ténybeli tévedésen alapul. A benyújtott kifogásokról a Tanács elnöke nyolc napon belül dönt.
A jogosultsági rangsorról a pályázók hivatalos írásos értesítést kapnak, de az a Tanács hivatalos honlapján is kihirdetésre kerül.
A késve érkezett, hiányos vagy szabálytalanul kitöltött, nem a pályázó személy által aláírt, valamint a pályázat tárgyától eltérő kérelmeket a Tanács Hivatala érdemi elbírálás nélkül elutasítja. Pályázati felhívás teljes szövege megtekinthető a www.mnt.org.rs honlapon.
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázat rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..