home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás
MNT
2015.10.16.
LXX. évf. 41. szám
Pályázati felhívás

Az MNT pályázati felhívása az oklevelek és tudományos fokozatok honositási vagy elismerési költségeinek résztámogatására

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

A Magyar Nemzeti Tanács (a továbbiakban: Tanács) Oktatásfejlesztési stratégiájának (2010–2016) IV.11. pontja alapján résztámogatást nyújt a külföldi felsőoktatási intézményekben 2008. január 1-je óta szerzett:

  • főiskolai és egyetemi oklevelek, továbbá
  • posztgraduális tudományos fokozatok szerbiai honosítására vagy elismerésére.

Az utófinanszírozású résztámogatás a főiskolai és egyetemi oklevelek, valamint a posztgraduális tudományos fokozatok már elvégzett, illetve folyamatban lévő szerbiai honosítása vagy elismerése során, Szerbia területén felmerült tényleges – számlákkal, nyugtákkal, befizetési bizonylatokkal igazolható – már kifizetett költségekre (fordítás, hitelesítés, eljárási díjak, illetékek stb.) vonatkozik.

A pályázatok beadási ideje: 2015. október 15. – 2016. január 31.

A pályázaton a Szerbiában állandó lakcímmel rendelkező magyar anyanyelvű személyek vehetnek részt.
 

II. A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A pályázatot kizárólag a Tanács által közzétett formanyomtatványon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.

A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni, és a következő e-mail címre elküldeni: office@mnt.org.rs.

A pályázat teljes dokumentációja letölthető a Tanács (http://www.mnt.org.rs) hivatalos honlapjáról.

A pályázati formanyomtatvány mellékleteként a pályázónak a következő iratokat (és iratmásolatokat) kell csatolnia:

  • személyi igazolványának vagy útlevelének fénymásolatát, amely tartalmazza állandó szerbiai lakhelyének adatait (az állandó lakhely igazolható a chipes személyi igazolványról kinyomtatott adatlappal is);
  • a magyar anyanyelvet igazoló dokumentumot (magyar nyelven végzett általános és/vagy középiskolai bizonyítvány, főiskolai vagy egyetemi diploma);
  • az oklevél hitelesített másolatát;
  • az oklevél honosításáról vagy elismeréséről szóló döntés hitelesített fénymásolatát, míg a folyamatban lévő honosítások vagy elismerések esetében az eljárást folytató felsőoktatási intézmény, vagy hatóság által kiállított hivatalos igazolást arról, hogy az eljárás megkezdődött;
  • a Szerbia területén ténylegesen felmerült és már kifizetett költségeket igazoló, a pályázó névére szóló és a megfelelő rendeltetés megjelölését tartalmazó pénzügyi dokumentumok (számlák, nyugták, befizetési bizonylatok) fénymásolatát;
  • a kérelmező szerbiai bank által kiadott bankkártyájának, vagy más számlaszám-azonosító okiratának fénymásolatát.

A szükséges dokumentumok másolatát az eredetiek bemutatásával a Tanács Hivatala díjmentesen hitelesíti.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának végső határideje: 2016. január 31.

A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatók át a Tanács Hivatalában.

A borítékon a pályázó nevén és címén kívül a következő cím és szöveg szerepeljen:

MAGYAR NEMZETI TANÁCS
24000 Szabadka, Ago Mamužić u. 11/II.
Diplomahonosítási/elismerési pályázat – Ne nyisd fel!
 

III. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA

Elbírálásra és rangsorolásra csak a határidőn belül beadott pályázatok kerülnek.

A pályázatok elbírálásával kapcsolatos eljárást a Tanács Hivatala folytatja le.

A pályázatok rangsorolásáról a Tanács elnöke külön határozattal dönt.

A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye, de a kihirdetett döntés ellen a pályázók három napon belül kifogást emelhetnek a Tanács elnökénél, ha a rangsor ténybeli tévedésen alapul. A benyújtott kifogásokról a Tanács elnöke nyolc napon belül dönt.

A jogosultsági rangsorról a pályázók hivatalos írásos értesítést kapnak, de az a Tanács hivatalos honlapján is kihirdetésre kerül.

A késve érkezett, hiányos vagy szabálytalanul kitöltött, nem a pályázó személy által aláírt, valamint a pályázat tárgyától eltérő kérelmeket a Tanács Hivatala érdemi elbírálás nélkül elutasítja.

A Tanács Hivatala a jelentkezőktől szükség szerint kiegészítő dokumentumokat és információt, illetve hiánypótlást kérhet a pályázati határidőn belül.

A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Tanács nem küldi vissza.
 

IV. A RÉSZTÁMOGATÁS KIFIZETÉSE

Az elbírálást követően a sikeres pályázók a Tanáccsal szerződést kötnek, amely meghatározza a résztámogatás nagyságát, valamint a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket.

A pályázók a szerződés aláírásával szereznek jogot a résztámogatás folyósítására.

A megítélésre kerülő résztámogatás átutalása – a szerződés megkötését követően – kizárólag szerbiai székhelyű banknál a támogatott nevére nyitott dinár alapú lakossági folyószámlára történhet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..