home 2023. szeptember 30., Jeromos napja
Online előfizetés
Pályázat ösztöndíjak odaítélésére a műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok részére
2022.07.26.
LXXVII. évf. 29. szám
Pályázat ösztöndíjak odaítélésére a műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok részére

A műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok részére Szabadka Város Ösztöndíjbizottsága 2022.07.25-én közzéteszi az alábbi pályázatot ösztöndíjak odaítélésére a műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok részére a 2022/2023. tanévben.

I.

Az önkormányzat 30 ösztöndíjat ítél oda.

Az ösztöndíjak a 2022/2023. iskolaévre kerülnek kiosztásra, és folyósításuk tíz egyenlő részletben történik. Az ösztöndíj havi részlete 3.000,00 dinár.           

II.

Az ösztöndíjra műszaki hiányszakmát tanuló első osztályos, hároméves szakokon tanuló középiskolai diákok pályázhatnak, az alábbi feltételek mellett:

  • hogy a Szerb Köztársaság állampolgárai,
  • hogy a műszaki hiányszakmát oktató hároméves középiskola első osztályába nappali tagozatos diákként iratkozik be.

III.

A kitöltött jelentkezési laphoz a diáknak a következő okmányokat kell mellékelnie:

1. rövid önéletrajzot,

2. igazolást arról, hogy a diák a műszaki szakiskola hároméves szakának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkozott be,

3. az általános iskola 1-8. osztályának bizonyítványáról készült hitelesített fénymásolatot,

4. a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vagy a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap bizonylatát arról, hogy a szülők munkanélküliek,

5. két tanú hitelesített nyilatkozatát a háztartás tagjainak számáról és

6. bizonylatot az egy háztartásban élők összbevételéről az előző két hónapra (a munkaviszonyban lévőknek a munkáltató által kiadott igazolást, a nyugdíjasoknak a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap szabadkai fiókintézete által kiadott, mindkét csekkről szóló bizonylatot, vagy a bank jelentését a nyugdíj előző havi befizetéséről, más bevételek esetében pedig az illetékes köztársasági adóhatóság bizonylatát). 

A szociális és anyagi helyzet alapján szerezhető pontokhoz az állami gondozott és/vagy szociális segélyben részesülő diáknak a pályázati jelentkezéshez az alábbiakat is mellékelnie kell:

1. a nevelőcsaládnál való elhelyezésről szóló határozat hitelesített fénymásolatát,

2. a szociális segélyre való jogosultságot elismerő határozat hitelesített fénymásolatát, illetve a Szabadka Város Szociális Központja által kiadott szociális anamnézis fénymásolatát.

IV.

A bizottság pontozással ranglistát készít az alábbi kritériumok szerint:

  • tanulmányi eredmény – elérhető maximális pontszám: 50,
  • szociális-gazdasági helyzet – elérhető maximális pontszám: 20.

V.

Az ösztöndíj odaítéléséről szóló döntést a polgármester hozza meg a bizottság által elkészített ranglista alapján. 

A döntés Szabadka város hivatalos honlapján lesz közzétéve.

Az a diák, aki nem kapott ösztöndíjat, fellebbezhet a Szabadkai Városi Tanácshoz, az ösztöndíjak odaítéléséről szóló döntésnek a honlapon történő közzétételét követő nyolc napon belül.

A városi tanácsnak a panasz ügyében hozott döntése végleges.

VI.

A diák elveszíti az ösztöndíját, ha a bizottság megállapítja, hogy pályázáskor hamis vagy valótlan adatokat szolgáltatott magáról vagy jogállásáról, és köteles az ösztöndíjat teljes összegben visszafizetni, a polgármesterrel aláírt szerződés felbontásának okairól szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül.

A diák elveszíti az ösztöndíját akkor is, ha az első osztályban kiiratkozik a középiskolából.

A jelen pont 2. bekezdésében foglalt esetben a diák, illetve törvényes képviselője köteles arról értesíteni az ösztöndíjazót a tanulói jogviszony megszűnését követő 8 napon belül.

Azt az ösztöndíjat, amit a diák a tanulói jogviszonyának megszűnése után vett fel, ő vagy szülője, illetve gyámja köteles az ösztöndíjazónak visszafizetni, 30 napon belül.

Annak a tanulónak, akinek félévkor két negatív osztályzata van, az ösztöndíja megszűnik.

VII.

Az ösztöndíj odaítéléséről szóló határozat véglegesítése után szerződést kell kötni az ösztöndíjazásról.

VIII.

A pályázat Szabadka Város Önkormányzatának honlapján jelenik meg, a www.subotica.rs címen.

IX.

A jelentkezési lap átvehető a Városi Ügyfélszolgálatban, illetve letölthető Szabadka Város Önkormányzatának www.subotica.rs honlapjáról.

A pályázati jelentkezéseket közvetlenül az Ösztöndíjbizottsághoz kell benyújtani „Jelentkezés az első osztályos középiskolai tanulók részére meghirdetett ösztöndíj pályázatra” (Prijava za konkurs za dodelu stipendije za učenike prvih razreda srednjih škola) jelzéssel ellátott zárt borítékban, személyesen a Városi Ügyfélszolgálatban, a Szabadka, Szabadság tér 1. alatt, vagy postai úton, ugyanerre a címre.

X.

A pályázatra 2022.07.25-től 2022.08.09-ig lehet jelentkezni.

A hiányos és késve érkezett jelentkezéseket a bizottság figyelmen kívül hagyja.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információt Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Társadalmi Tevékenységek Titkárságán lehet kérni, Szabadkán a Szabadság tér 1. szám alatt, a III. emeleti 305-ös irodában vagy a 024/626-883 telefonszámon.

            Jelena Vujović 
az Ösztöndíjbizottság elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..