home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Pályázat civilszervezeti projektumoknak
2015.11.02.
LXX. évf. 43. szám

A magyarkanizsai polgármester október 30-án meghirdette a III. Nyílt pályázatot civilszervezeti projektumoknak a 2015. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására. A civilszervezeti projektumok támogatására szánt eszközök összege ebben a körben 1 050 000 dinár.

III. NYÍLT PÁLYÁZAT
civilszervezeti projektumoknak a 2015. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására

A civilszervezeti projektumoknak a 2015. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására szánt eszközök összege 1.050.000,00 dinár a III. nyílt pályázat szerint.

A jelen pályázat szerinti eszközöket – a civilszervezeti projektumok költségvetési támogatásának módjáról szóló rendelettel (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 12/2008. sz.) összhangban – civilszervezetek (állampolgári egyesületek) kapják az alábbi szakterületekhez tartozó projektumaik megvalósítására:

1. a kormányzati, a civil és az üzleti szektor közötti együttműködés erősítését célzó tevékenységek
2. gazdasági tevékenységek (idegenforgalom, mezőgazdaság, kisipar, régi és ritka mesterségek, szövetkezetek stb.) ösztönzése és fejlesztése
3. a helyben élő közösség fejlesztése

4. környezetei nevelés, környezet- és egészségvédelem
5. az emberi és kisebbségi jogok érvényesítése
6. a közoktatás programjai
7. ifjúsági programok
8. időskorúak programjai
9. a helyi környezet demokratizálásának érvényesítése
10. a civil társadalom fejlesztése
11. népjóléti és emberbaráti tevékenység (szociálisan rászorulók, időskorúak, fogyatékkal élők, sérültek stb. támogatása)
12. művelődési örökség, történelmi emlékek ápolása
13. jószolgálati munka
14. veteránok, katonai és polgári hadirokkantak védelme
15. függőségi betegség ellen kezeltek védelme és segítése
16. nyugdíjasszervezetek tevékenysége
17. nem iskolarendszerű képzés
18. a női jogok érvényesítése
19. a tömegtájékoztatás fejlesztése
20. a magyarkanizsai önkormányzat fejlődésének felgyorsítását és a polgári szerepvállalás érvényesülését elősegítő egyéb tartalmak.

A 2015. október 30-án kelt 02-304/2015-I/A számú polgármesteri rendelet a magyarkanizsai községi költségvetésből 2015-ben III. nyílt pályázat útján támogatandó civilszervezeti projektumok elsőbbséget élvező szakterületeivé a 2. és 3. sorszám alatti szakterületeket nyilvánította.

A pályázaton olyan civilszervezetek (állampolgári egyesületek) jogosultak részt venni, amelyeknek bejegyzése a magyarkanizsai önkormányzat területére szól, itt székhelyük vagy fiókszervezetük van, illetve – mint községközi, köztársasági szervezetek – a magyarkanizsai önkormányzat területén fejtik ki működésüket (a továbbiakban: civilszervezetek). Csak olyan civilszervezetek pályázhatnak, amelyek céljaikat elsősorban nem művelődési, sport- és tömegtájékoztatási téren valósítják meg, amit bejegyzési okiratuk bemutatásával igazolnak.

Egy-egy civil szervezet legföljebb két projektummal pályázhat, a magyarkanizsai községi költségvetésből pedig csak egy projektumának támogatására ítélhető oda eszköz.

A projektumot a magyarkanizsai önkormányzat területén kell megvalósítani.  A projektumot a költségvetési év végéig, azaz 2015. 12. 31-éig be kell fejezni.

A civilszervezet a projektérték 10%-át más forrásból köteles biztosítani.

A pályázatokat az erre rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amely elválaszthatatlan része a pályázati dokumentációnak.

A pályázati dokumentáció letölthető a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapjáról (www.kanjiza.rs/ pályázatok), illetve hétköznap 8.00 és 12.00 óra között a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal (Fő tér 1) ügyfélszolgálatán és a 24. sz. irodában vehető át.

A pályázati dokumentáció a következőket tartalmazza:

1. pályázati nyomtatvány
2. a projektkoordinátor és a fő munkatársak életrajza
3. a szervezet bejegyzési határozatának fénymásolata
4. az alapító okirat (az alapszabály) fénymásolata.

A pályázatokat zárt borítékban III. CIVILSZERVEZETI NYÍLT PÁLYÁZAT megjelöléssel a Fő tér 1 szám, 24420 Magyarkanizsa címre postai úton vagy a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán átadva kell benyújtani

Pályázási határidő: 2015. november 7.

A projektjavaslatok értékelésének mércéi:

1. a projektum mennyire áll összhangban az összes pályázati követelménnyel 1-10 pont;
2. a civilszervezet előző évben elért eredményei, 1-10 pont;
3. a civilszervezet anyagi és szakember-ellátottsága 1-10 pont;
4. a koordinátor és a projektumba bevont fő szakmunkatársak szakmai jártassága 1-10 pont;
5. a projektum fenntarthatósága 1-10 pont;
6. a helyben élő közösséggel való együttműködése 1-10 pont;

A bizottság nem veszi figyelembe azokat a pályázatokat: amelyek elkéstek, amelyek hiányosak, amelyeket nem a rendszeresített formanyomtatványon vagy nem a pályázatban megfogalmazott célra nyújtottak be, továbbá amelyet faxon vagy e-mailben küldtek el, valamint amelyet nem írtak alá. A hiányos pályázati anyagokat a bizottság nem értékeli és nem pontozza. A pályázati anyagot a pályázók nem kapják vissza.

Ezt a nyílt pályázatot közzé kell tenni a tömegtájékoztatási eszközökben és a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapján.

A nyílt pályázatról további felvilágosítás a 875-166-os (244-es mellék) telefonszámon Darabán Piroskától kapható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..