home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Pályázat az egyetemi/főiskolai hallgatók 2023. évi városközi és helyközi útiköltség-térítésére Vajdaságban
2023.02.03.
LXXVIII. évf. 5. szám
Pályázat az egyetemi/főiskolai hallgatók 2023. évi városközi és helyközi útiköltség-térítésére Vajdaságban

A Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság a 2023. évben megtéríti az egyetemi/főiskolai hallgatók városközi, illetve helyközi útiköltségeit.

A Vajdaság Autonóm Tartomány 2023. évi költségvetéséről szóló tartományi képviselőházi rendelet 11. szakaszának 13. részlege, valamint 22., 23., 24., 25. és 26. szakasza (VAT Hivatalos Lapjának 54/22 száma), a felsőoktatási, a diákjóléti és a tudományos tevékenységgel kapcsolatos projektek és programok finanszírozásáról és részfinanszírozásáról szóló tartományi képviselőházi rendelet 2. szakasz, 1. bekezdés, 2. pont 3. albekezdés (VAT Hivatalos Lapja, 9/21 szám) és a hallgatók tartományi útiköltségeinek támogatásáról szóló rendelet 3. szakasza (a VAT Hivatalos Lapjának 55/22 száma) alapján, a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság pályázatot hirdet az egyetemi/főiskolai hallgatók városközi és helyközi útiköltségeinek megtérítésére Vajdaság AT területén, a 2023. évben.

A főiskolai/egyetemi hallgatók városközi, illetve helyközi utazásán a két község, a község és város vagy két város területén található települések közötti utazás értendő.

Az egy községen/városon belüli elővárosi járatok költségeire nem lehet támogatást igényelni.

AZ ÚTIKÖLTSÉG-TÉRÍTÉSRE AZ A HALLGATÓ JOGOSULT, AKI:

- Szabadka város területén él,

- naponta utazik a városközi, helyközi járatokon,

- nem lakik kollégiumban,

- képzésének költségeit az állami költségvetés fedezi,

- első alkalommal írja be a képzési évet, állami támogatással,

- nem részesül ösztöndíjban az illetékes minisztériumoktól, a Szerb Kormánytól, az illetékes tartományi közigazgatási szervektől, a Tartományi Kormánytól, önkormányzatoktól vagy más pénzalapoktól és alapítványoktól.

Amennyiben a hallgató kijelenti, hogy naponta több mint 100 kilométert utazik egy irányban, a pályázati jelentkezéshez mellékelnie kell a nevére és az adott útszakaszra szóló havi bérlet fénymásolatát is.

A HAVI BÉRLET KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉNEK IGÉNYLÉSÉHEZ A KÖVETKEZŐKET KELL MELLÉKELNI:

- a személyi igazolvány fénymásolata,

- a kar igazolása arról, hogy először iratkozik a képzés adott évére állami támogatással (hogy nem ismétel évet),

- a bankbetét, illetve folyószámla fénymásolata.

MEGJEGYZÉS: A felsorolt iratokon kívül a hallgatóknak egy nyilatkozatot kell kitölteniük, amit letölthetnek az önkormányzat www.subotica.rs honlapjáról vagy igényelhetik a Városháza ügyfélszolgálatában.

A havi bérletek költségtérítése iránti igényléseket a Városháza ügyfélszolgálatában kell átadni, a Szabadság tér 1. alatt, 2023.02.02-átől 2023.02.14-éig minden munkanapon 9,00 és 14,00 óra között.

Bővebb tájékoztatás a 024/ 626 928 telefonszámon kapható.

Jasmina Stevanović s. k.

a titkárság titkára

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..