Palma de Mallorca mindenkinek érdekességet kínál

Palma de Mallorca mindenkinek érdekességet kínál

A Baleár-szigetek székhelyének és legnagyobb városának számító Palma a Földközi-tenger nyugati medencéjében helyezkedik el.

Mediterrán éghajlatának köszönhetően az év bármely időszakában látogatható és szinte mindenki számára kínál érdekességet.

A strandolást szerető turisták számára számtalan kisebb és nagyobb strandot kínál a sziget, melyek könnyen meg is közelíthetőek a szárazföld felől. A strandok többnyire homokkal borítottak, mint például az El Arenal vagy a Playa de Ses Illetes, mely Mallorca egyik legszebb strandjaként van számontartva. A sok kisebb öbölnek köszönhetően sziklás strandokban is bővelkedik a sziget.

A fürdőzés mellett sok látnivalóval is büszkélkedhet a sziget, melynek egyik legnagyobb nevezetessége a város szívében található La Seu-katedrális, mely egyben Palma püspöki székhelye is. A hatalmas gótikus épületen található a világon legnagyobbként számontartott rózsaablak is. A katedrálisról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a végtelen tengerre.

Mallorcán található Spanyolország első és legjobb delfináriuma is, a Marineland. Szinte minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújt, hiszen lehetőség van többek között delfinnel és fókával fényképezkedni, delfin-, papagáj- és fókashow is szerepel a programok között, valamint a nagy akváriumoknak köszönhetően élőben is láthatunk tengeri állatokat, mint például cápát, ráját és számtalan halfajtát.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Barangoló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Palma de Mallorca mindenkinek érdekességet kínál
Barangoló
Facebook

Támogatóink