home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Palicsi érmek a Május 1-jei regattán
2024.05.07.
LXXIX. évf. 18. szám
Palicsi érmek a Május 1-jei regattán

Május 1-je és 3-a között 78. alkalommal rendezték meg a Május 1-jei regattát, melyen 79 szerbiai és magyarországi versenyző szállt hajóba a Palicsi-tavon. Az első napon erős széllel kellett megküzdeniük a versenyzőknek, de így is sikerült három futamot — kettőt a legkisebbeknek az optimista hajóosztályban — megtartaniuk a szervezőknek. A második napon ideális, 15 csomós szél fújt a tavon, így az optimista hajóosztály négy, a többi hajóosztály három futamot teljesített, a harmadik napon pedig a 8 csomós szélben minden hajóosztály három futamon át vitorlázott a tavon.

A dobogósok és a palicsi vitorlázók eredményei a következők, finn kategória (9 résztvevő): 1. Evetovics Dávid (Magyarország), 2. Székely Antal (Magyarország), 3. Tihomir Zakić (Palicsi Vitorlásklub), 4. Fürsztner Bálint (Palicsi VK)… 8. Ladislav Polaček (Palicsi VK). Ilca 7 hajóosztály (12): 1. Nikola Banjac (Gemax), 2. Petar Kovačević (AJK Beograd), 3. Luka Minić (Gemax), 4. Danilo Bešić (Palicsi VK)… 8. Kovács Róbert (Palicsi VK). Ilca 6 hajóosztály (10): 1. Boja Krisztina (Palicsi VK), 2. Pavle Dabić (Palilula), 3. Relja Milovanović (Gemax), 4. Dario Bešić (Palicsi VK)… 8. Siniša Basara (Palicsi VK), 9. Kovács Roland (Palicsi VK). Ilca 4 hajóosztály (11): 1. Nenad Zakić (Palicsi VK), 2. Nađa Vujošević (Gemax), 3. Mina Zei (AJK Beograd)… 5. Tijana Zakić (Palicsi VK), 6. Molnár Bertalan (Palicsi VK). Optimista hajóosztály (37): 1. Sava Radibratović (Gemax), 2. Veljko Simonović (Palilula), 3. Andrea Šijan (Palilula… 10. Anđela Drakulić (Palicsi VK)… 22. Aleksandar Šaling (Palicsi VK)… 30. Maksimilijan Jovina, Marko Atić, Molnár Márton (mindannyian Palicsi VK). A Palicsi Vitorlásklub köszönetet mond az országos ifjúsági és sportminisztériumnak, a Szabadkai Sportszövetségnek, a Szerbiai és a Vajdasági Vitorlásszövetségnek, valamint több magánvállalatnak és magáncégnek, melyek lehetőségeikhez mérten támogatták a versenyt.

Május 9-e és 12-e között a Palicsi Vitorlásklub 16. alkalommal ad otthont a délkelet-európai bajnokságnak (SEEOOC), mely egyúttal országos bajnokság is optimista hajóosztályban. A nagy érdeklődésre számot tartó, várhatóan izgalmas futamokat tartogató eseményen a szerbiai vitorlázók mellett montenegrói, magyarországi, szlovákiai, horvátországi és észak-macedóniai versenyzők küzdenek majd a minél előkelőbb helyezésekért.

Fotók: https://millerson.smugmug.com/Yachting/2024-Prvomajska/Short

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..