home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Palicsi érmek
Tóth Tibor
2022.06.03.
LXXVII. évf. 22. szám
Palicsi érmek

A palicsi Paligo Palus Ultramaratonklub versenyzői több kiváló eredményt értek el az elmúlt időszakban. A tapolcai nemzetközi versenyen Kádár Lara 4 óra 57 perc alatt teljesítette az 50 km-es távot, amivel a felnőttek között a 4. helyet érte el.

— Elégedett vagyok, mivel a tavalyi eredményemen egy órát javítottam. A verseny vége felé már fájtak a lábaim, de nem panaszkodom, szép élményen vagyok túl. Különdíjként egy könyvet kaptam azokról a magyar sportolókról, aki részt vettek az olimpiai játékokon — mondta Kádár Lara.

Danica Kovačević a 42 km-es maratont 5 óra 1 perc alatt futotta le, és ezzel ezüstérmet nyert, Bukovec Gergő 21 km-en állt rajthoz, és 2 óra 4 perces idővel a felnőttek között a 21. helyen futott célba. A csapattal tartott Horváth Dániel is, aki a félmaratont 1 óra 48 perc alatt teljesítette, amivel a felnőttek mezőnyében a 12. helyen végzett.


Kádár Lara (balra) az ezüstéremmel, mellette a zombori félmaraton győztese

A zombori nemzetközi félmaratonon Ivan Miškeljin abszolút kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott, míg a mindössze tizenegy éves Kádár Lara a tavalyi 1:53-as idejét, mellyel akkor az 1. helyen végzett a 19 éven aluliak között, megjavította, és 1 óra 48 perces időeredménnyel a 30 éven aluliak között a 2. helyet szerezte meg.

— Lara gyönyörűen futott. Nagyon szoros volt az első három helyezett közötti verseny, hiszen a győztes Lara előtt egy kicsivel több mint egy perccel előbb ért be, mögötte pedig néhány másodperc lemaradással futott célba a 3. helyen végzett versenyző. Ők hárman egymást űzték, motiválták a 21 km alatt. A díjkiosztó alkalmával a szervezők nagyot néztek, amikor a 2. helyért Lara ment ki a dobogóra, elsőre el sem hitték, hogy ő az, hiszen feleakkora, mint a huszonkilenc éves győztes. Danica Kovačević hozta azt, amit tud ezen a távon, ahogy Bukovec Gergő és Horváth Dániel is, akik két óra körüli idővel zárták a versenyt. Gergőt meg kell dicsérnem, mivel az első, 7 km-es körben Lara mögött haladt fél perccel, majd a másik két körben lelassult és belegyalogolt. Tudna jobbat is, nagyon gyorsan fejlődik. Egyesületünkből még Zorica Vukov is részt vett a versenyen, és a 7 km-t sikeresen teljesítette — foglalta össze Jánosi Elvira, a Paligo Palus Ultramaratonklub elnöke és edzője.


A Paligo Palus Ultramaratonklub tagjai Tapolcán (balról jobbra): Kádár Lara, Danica Kovačević, Horváth Dániel, Bukovec Gergő (fotók: Jánosi Elvira)

A következő verseny június 4-én és 5-én lesz, amikor a 6, a 12, a 24, valamint az 50 és a 100 km-es országos bajnokságot tartják Palicson.

— A versenyt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Szabadka Önkormányzata és a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság támogatja, amit nagyon köszönünk, mert nélkülük nem tudnánk megrendezni. Nevezni már lehet, de szokás szerint a legtöbben a verseny rajtja előtt, szombat délelőtt jelentkeznek. 60-70 ultrafutót várok. Bízom benne, hogy az időjárás is velünk lesz — mondta Jánosi.

A palicsi ultramaraton-futók javában készülnek a hazai rendezésű — a számukra legfontosabb — megmérettetésre, hiszen a tópart melletti pályán saját közönségük előtt bizonyíthatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..