home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Palicsi Aquapark: az új határidő július 31-e
Kartali Róbert
2023.06.02.
LXXVIII. évf. 22. szám
Palicsi Aquapark: az új határidő július 31-e

Július 31-ére halasztották a palicsi Aquapark kiépítésének befejezését — jelentette ki ma Palicson Pásztor István, a VMSZ és a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke. Kiemelte, a szükséges pénz rendelkezésre áll a munkálatok befejezéséhez.

— Az új határidő egyrészről a be nem fejezett munkáknak a befejezését, másrészről a létesítmény technikai átvételét, harmadrészről pedig a létesítmény próbaüzemeltetését öleli fel — részletezte Pásztor István. Mint mondta, a befejezéshez az összes pénzösszeg biztosítva van, és a kivitelezőnek a kifizetések olyan ütemben történnek, amilyen ütemben a kivitelezési munkálatok megvalósulnak. — Várat magára még az új létesítmény működtetőjének a kiválasztása. Szabadka Városi Képviselő-testülete május 4-én hozott döntést arról, hogy ezt a feladatot a Palics Park Kft.-re hárítsa. Ennek a kötelezettségnek eleget téve a jövő hét folyamán kerül kinevezésre az a bizottság, amelyik ezt a folyamatot le fogja bonyolítani egy nyilvános felhívás keretében, egy nyilvános, zárt borítékos rendszer alkalmazásával. A városi képviselő-testületi döntés alapján lefeljebb tizenöt évre lehet működtetésre bérbe adni az Aquaparkot. A minimális összeg, ami a havi bérleti díjat jelentheti, amitől alacsonyabbért nem lehet megszerezni, az 275 000 dinár, de mindenki a pályázók közül le fogja írni, hogy mennyit hajlandó érte havonta fizetni, és azt egy lezárt borítékban eljuttatja majd a bizottsághoz — magyarázta Pásztor István. Hozzátette, hogy a bérleti díjon túlmenően sokkal fontosabb az, hogy a létesítmény megfelelően legyen működtetve, hogy tiszta legyen az Aquapark, hogy élvezhetőek legyenek a tartalmak, és hogy olyan szintű szolgáltatást kapjanak az idelátogatók, amely vissza fogja őket újból csalogatni, és amelyből mindannyiunknak hasznunk lesz. A működtetőnek még az is a kötelezettségei közé fog tartozni, hogy egyéb beruházásokat is eszközöljön még a működtetés elkezdése előtt, mint például a napernyők és a nyugágyak beszerzése. Emellett a létesítmény vendéglátóipari részét is fel kell szerelni — mondta.

A Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke ezenfelül további két palicsi beruházásról is beszélt, az egyik a sétány kiépítésének folytatása a Prezident szállodától a valamikori Fontana étteremig. A munkálatok során a palicsi nagy parkban is használatos piros dísztéglákkal kövezik majd ki az új sétányt. Ezek a munkálatok június 10-e környékén kezdődnek el, már megvan a kivitelező, a pénz, az anyag, így aránylag gyorsan be is fognak fejeződni a munkálatok. A jövő hét elején jelenik meg a közbeszerzési felhívás a Víztorony teljes körű felújítására, melynek a pénzügyi hátterét már biztosították az elmúlt hetekben. Remélhetőleg az idei év folyamán a Víztorony is újra olyan állapotban lesz, amilyenben lennie kell — zárta szavait Pásztor István.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..