home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Palics ünnepe
(T. T.)
2014.06.04.
LXIX. évf. 23. szám
Palics ünnepe

A Palics napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat keretében pénteken átadták rendeltetésének a palicsi helyi közösség több mint százéves, felújított épületét. A munkálatok során kicserélték a tetőjét, felújították a vizesblokkját és a fűtésrendszerét, valamint kívül és belül is bemeszelték. A vendégeket Nagy Katalin, a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke köszöntötte, majd Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szólt a jelenlévőkhöz.

— Palics megérdemli, hogy a helyi közösség épülete szép legyen. Minden helyi közösség székháza sokat elmond a településről. Az önkormányzat fontosnak tartotta, hogy pénzt fordítson az objektum felújítására, hogy a több mint 5 millió dinárból helyrehozott épületet a palicsiak saját otthonukként használhassák. Év végéig néhány munkálatot még el kell végezni, elsősorban a járdát és a szegélyeket kell majd rendezni — mondta Maglai.

Az épületet ft. Leiszt József palicsi plébános szentelte fel a katolikus és Dušan atya a pravoszláv egyház részéről.

A palicsi helyi közösség ünnepi közgyűlése az árvíz károsultjairól való megemlékezéssel kezdődött, majd a szép számban megjelenteket Nagy Katalin, a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke és Grgo Kujundžić, a palicsi helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte. Két testvértelepülés, Kisszállás és Lajosmizse képviselői örömüket fejezték ki az épület felújítását illetően, s reményüknek adtak hangot, hogy a település továbbra is ilyen ütemben fog fejlődni. A színvonalas művelődési műsor után kihirdették a legszebb palicsi kert verseny idei nyerteseit, majd sor került a helyi közösség érdemes polgári címének hagyományos kiosztására is. A legszebb kertért járó elismerést Živka és Mihaljo Dragičević, Lévai Hajnalka és Tibor, valamint Bagi Ferenc vehette át. A legszebb utcának a Július 4-e utca bizonyult. Palics érdemes polgára címben részesült: Ignacije Tonković, a Palicsi Állatkert egykori igazgatója az állat– és növénykert fejlesztéséért, bővítéséért, Skala Zoltán vállalkozó, a vállalkozás és a sport területén elért eredményeiért, Ricz Péter, a szabadkai Városi Múzeum egykori főmuzeológusa a helytörténeti kutatások terén elért eredményeiért és dr. Nedeljka Šarović nyugalmazott gyermekorvos a palicsi gyermekek gyógyításáért.               

        

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..