home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Palatinus István a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült
Kartali Róbert
2024.09.20.
LXXIX. évf. 38. szám
Palatinus István a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Palatinus István, a magyarkanizsai Szent Őrangyalok római katolikus templom plébánosa és a szerbiai Mária Rádió műsorigazgatója a délvidéki magyarság lelkipásztori és közösségépítő szolgálatáért, valamint a Kárpát-medencei magyar Mária Rádiók közötti együttműködés előmozdítása érdekében végzett tevékenységéért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetésében részesült. A nemzeti ünnepünk alkalmából adományozott elismerést ma vette át Magyarország szabadkai főkonzulátusán.

Amióta világ a világ, az értékes munkát megbecsülik. Ha valaki a kötelezőnél többet tesz, azt külön elismeréssel honorálják — emelte ki főkonzuli köszöntőjében Csallóközi Eszter. Beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország célja a nemzeti összetartozás erősítése, valamint annak támogatása, hogy minden magyar a szülőföldjén teljes életet élhessen. A cél az, hogy az emberek a saját szülőföldjükön egyénileg boldoguljanak és közösségként megmaradjanak. Az elismerések arra is emlékeztetnek, hogy egyetlen nemzet, egyetlen magyarság részei vagyunk, mely csak akkor maradhat fenn, ha minden nemzetrésze megmarad, és ha mindenhol vannak olyanok, akik a magyarság fennmaradásáért dolgoznak.

Palatinus István 1961. július 26-án született Adán. 1989. február 5-én szentelték pappá. Ezután 1990-ig káplánként szolgált Adán, majd 1991 júliusáig a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban folytatta tevékenységét. 1991-ben került Horgosra, ahol tizennyolc évig végezte lelkipásztori munkáját. 2009-től a szabadkai Szent György-templomban tevékenykedett, majd 2021-ben a magyarkanizsai Szent Őrangyalok római katolikus templom plébánosa lett. Az elmúlt tizenhat évben a szerbiai Mária Rádió műsorigazgatója. A rangos kitüntetés kapcsán Palatinus István lapunknak interjút adott, mely a jövő heti, szeptember 25-ei számunkban jelenik meg.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..