home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Páduai Szent Antal ereklye Szabadkán
2024.06.11.
LXXIX. évf. 23. szám
Páduai Szent Antal ereklye Szabadkán

Páduai Szent Antal ereklye érkezett a szabadkai Szent Mihály ferences templomba

A szabadkai Ferences rendház nemrégiben Szent Antal ereklyét kérelmezett Pádovából.

A kérelmük hamar meghallgatásra talált, és a mai napon Milan Krišto OFM, a horvát ferences tartományfőnök Szabadkára hozta, majd átadta az ereklyét Ivan Miklenić-nek, a ferences templom gvárdiánjának. Az ereklye átvételét végigkísérték a nagy számban összegyűlt hívek.

Ez követte az ünnepi szentmise, amit Fazekas Ferenc megyéspüspök celebrált Milan Krišto, Ivan Miklenić és a papság jelenlétében.

A háromnapos ünnep során, kedden, június 11-én a nagykilenced utolsó napja lesz, illetve szerdán, június 12-én a betegek és az idősek napja.

Csütörtökön, június 13-án Szent Antal főünnepe, amikor a szentmise keretében a gyerekek és a liliomok megáldására kerül majd sor. — olvasható a Szabadkai Egyházmegye oldalán

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..