Padok bibliai idézetekkel
Tóth Lívia
2015.12.07.
LXX. évf. 48. szám
Padok bibliai idézetekkel

A nyersanyagot az önkormányzati pályázaton nyert eszközökből szerezték be, a kivitelezéshez pedig a közösség tagjai a saját munkájukat adták hozzá. Az eseményen jelen volt Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács tagja.

— Nagy szeretettel és majdnem egy évig tartó tevékenységgel alkottuk meg ezt a nyolc padot — mondta Szénási Oszkár, az Omega Közösségi Ház vezetője. – Arra gondoltunk, hogy a környezetünkben vannak idős személyek, akik még szívesen elmennek a piacra, vagy azokra a helyekre, ahol emberekkel találkoznak, de ha elfáradnak és szeretnének megpihenni, nem tehetik, mert a köztereinken nincsenek padok. Elsősorban nekik szeretnénk kedveskedni, de természetesen mindenki másnak is, aki igénybe veszi ezeket az ülőalkalmatosságokat.

A padokat Barát Kálmán tervezte, a hegesztés Boros Gyevi József keze munkáját dicséri, a gyalulást mi vállaltuk be. A támlákat a Bibliából vett idézetek díszítik — hat padon magyar, kettőn pedig szerb nyelven. Olyan szövegeket választottunk, amelyek az emberi kapcsolatokra utalnak. Például: Mások javát is nézzétek, ne csak a magatokét (Filippi 2:4), Mindenkinek saját magáért kell felelősséget vállalnia (Pál levele a galatákhoz 6:5), Nagyobb boldogság adni, mint kapni (ApCsel.20,35.) A vésést is megpróbáltuk kézzel csinálni, de aztán inkább Nestor Čobanovra bíztuk, aki az üzemében ingyen elvégezte ezt a fontos munkát. Ígérjük, hogy a padokat a kihelyezésük után időnként átfestjük, és reméljük, deszkát nem kell majd rajtuk cserélni.

Szánási Oszkár arról is beszélt, hogy az Omega Közösségi Házban kéthetente tartanak foglalkozásokat a különböző korosztályú gyermekeknek és fiataloknak. Az alsósokkal játékos módon Bibliai történeteket dolgoznak fel, a felsősöknél inkább az önismeretre, a személyiségfejlesztésre fektetik a hangsúlyt, a középiskolásokkal viszont komolyabb Biblia-tanulmányozást végeznek.

Az est a magyarországi Andelic Jonathan Jota énekes, dal- és zeneszerző fellépésével fejeződött be, közreműködött Süveges Dániel.Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..