home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Pacsit Európának
2006.06.21.
LXI. évf. 25. szám

Ha engem az utódállamok valamelyike azzal sürgetne: írjam alá az alapszerződést, melyben lemondok minden területi követelésről, nemes egyszerűséggel, jellegzetes karmozdulat kíséretében, csak ennyit mondanék: ,,PFFRRC!”A tolvaj kér garanciát a meglopottól!Annak idején a Népszövetség is garantá...

Ha engem az utódállamok valamelyike azzal sürgetne: írjam alá az alapszerződést, melyben lemondok minden területi követelésről, nemes egyszerűséggel, jellegzetes karmozdulat kíséretében, csak ennyit mondanék: ,,PFFRRC!”
A tolvaj kér garanciát a meglopottól!
Annak idején a Népszövetség is garantálta, hogy a szakadtaknak garantálják alapvető jogaikat, testi épségüket, s az lett, hogy belegarantálták őket a Duna-delta jeges hullámiba, a Zentai úti temetőárokba, kiseperték Csallóközből pizsamában, fapapucsban.
Én ilyen szomszédokkal nemigen barátkoznék. Van még százhetvenhét ország a világon, ezek meg itt nem tartoznak a jobbak közé.
Még hogy az eltiport nyújtsa előbb a békejobbját?
NA TŰNÉS A FRANCBA!
No jó, mint mondottam volt bevezetőmben: ha én volnék ő, s nem annyira környezetem szennyezőit utálom, mint amennyire be akarom magam pitizni Ajrópa kegyeibe.
Az ötvenhatos szabadságharc támogatására - ágyú helyett - mozgó kápolnát küldöttek, s viharsebesen üzentek a szovjeteknek: ,,Csináljátok csak, ez a ti belügyetek! (Egyébként ma is így segítenek az árva csecseneknek.)
Ha mint anyanemzet azt az alapszerződést nem írnám alá, nem azért tenném, hogy elszakított kisebbségeimet megvédjem, hanem - csak!
Egy pillanat, rögtön megmagyarázom, mielőtt tökhülyének néznének.
Tudnivaló, hogy akikkel alapszerződést kellene írni, bizonyítottan hitszegők, a demokráciát nem hogy nem ugatják, de még csak nem is vinnyogják.
Ezeknek eszük ágában sincs megtűrni más nemzetiséget határaikon belül. Kutya vagy EBÉE, meg sem várják, hogy a tinta megszáradjon a konvención, máris gyepálni kezdik őket.
Ezért hát, ha fityiszt mutatunk, legalább a büszke tartás marad meg, s szolgaságban keseredett tudatunknak már ez is gyógyír.
Ellenkező esetben az a kínos érzetünk támad, hogy vihognak a hátunk megett.
Jogállam?
Szobatiszta alkotmány?
Bármilyen mocsok kormány bármikor belerandíthat, ha az országházban megfelelő számú gazember bólogat.
Nem, köszönöm, ennyi keserves csalódás és megaláztatás után, tele vele a pantallóm.
Együttélés európai garanciával?
Most ment el a kedvem az egésztől!
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..