home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Otthonra talált a láng
István Márta
2006.06.28.
LXI. évf. 26. szám
Otthonra talált a láng

Kisebb szünet után ismét megrendezték a bibliaapostolok szemináriumát a nagykikindai Szent József Lelkigyakorlatos Házban. Ennek a képzésnek már úgyszólván hagyománya van a Vajdaságban. Az ,,apostolkodás lángjá'-t 1996-ban fogadta el Magyarországon néhány hazai kiküldött, a megboldogult Bo...

Kisebb szünet után ismét megrendezték a bibliaapostolok szemináriumát a nagykikindai Szent József Lelkigyakorlatos Házban. Ennek a képzésnek már úgyszólván hagyománya van a Vajdaságban. Az ,,apostolkodás lángjá'-t 1996-ban fogadta el Magyarországon néhány hazai kiküldött, a megboldogult Both István atya lelkes hozzájárulásának köszönhetően. A térségünkbe hozott láng azóta már számtalan kisközösségben talált otthonra. A Vajdaságban 1997-ban került sor az első hazai bibliaapostolok oktatására.
Az idei Szt. Jeromos Bibliatársulat képzésének 36 részvevője Szabadkáról, Kishegyesről, Kisoroszról, Apatinból, Tiszaszentmiklósról, Zentáról, Csókáról, Óbecséről és Nagykikindáról érkezett. A tanfolyam szakmai vezetői Budapestről jöttek: dr. Tarjányi Béla professzor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem munkatársa, dr. Vágvölgyi Éva óravezető, Gelley Anna, Sütő Judit és Urbán Tibor előadók, valamint Kónya Lívia előadó (Csóka). A háromnapos együttlét az ima és a tanulás mellett lehetőséget adott az ismerkedésre, barátkozásra. A szervező és előkészítő csoport tagja volt az idén ft. Mellár József észak-bánáti esperesplébános, Kónya Lívia előadó, valamint Csúszó Erzsébet, Alix nővér, aki lelkes hozzájárulásának köszönhetően a nagykikindai Szt. Jeromos Bibliacsoport júlisban megünnepli a 100. bibliaórát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..