Otthonok és vállalkozások jövője

Otthonok és vállalkozások jövője

Április 12-én lakossági fórumot tartottak Csantavéren Gazdaságfejlesztés mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége címmel. A találkozó által a helyiek részletesebben megismerkedhettek a Prosperitati pályázat előnyeivel.

A fórumon jelen volt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai városi szervezetének elnöke, Földi Márta, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottsági tagja, és Péter István, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének alelnöke.


Földi Márta, dr. Pásztor Bálint, Péter István és Horvát Tímea (a szerző felvétele)

A találkozó központi témájaként a Prosperitati koordinálásával három éve zajló gazdaságfejlesztés szerepelt. Ez alatt az idő alatt hat pályázati körre került sor, amelyben nagy számban vettek részt a csantavéri lakosok. A fórumon megtudtuk, hogy 325 pályázatot adtak be a falubeliek, és ebből 302 pozitív elbírálásban részesült, ami azt jelenti, hogy kilencven százaléka sikeres volt.

A pályázatoknak köszönhetően 808 millió dinár, azaz 6,8 millió euró érkezett a faluba. Ezáltal 12 falusi ház lelt gazdára, és 10 kezdő vállalkozás indult el. Pályázni csak magyar állampolgársággal rendelkező személyek tudnak, hiszen a magyar kormány egységes nemzetben gondolkodik. A Prosperitati által új lehetőségek és munkahelyek teremtődtek, hiszen a pályázatok benyújtása miatt több munkaerőre van szükség. Kiemelték, hogy a pályázati lehetőség létbiztonságot eredményez.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink