home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Otthon Csantavéren
Balázs Szilvia
2022.01.14.
LXXVII. évf. 2. szám
Otthon Csantavéren

Dér Heni nevét már gyermekkorában is jól ismerték Vajdaság-szerte, hiszen egyik énekversenyt nyerte a másik után. Azután gimnazistaként jelentkezett az akkor még újdonságnak számító Megasztárba, és (annak ellenére, hogy akkoriban Vajdaságból még nem lehetett szavazni az általunk legjobbnak ítélt énekesekre) a döntőkig jutott. A karrierje szépen indult, a Sugarloaf együttes énekesnőjeként egymást érték a slágerek. Olyan dalokat fújt fejből a közönség, mint a Hajnalig még van idő vagy a Szingli lány. És az igazi siker még csak ezután következett, hiszen a szólókarrierje mindmáig töretlen, telt házas koncerteket ad, és a magánéletében is révbe ért: férje mellett ma már a kisfia, Bendegúz is büszkén szurkol Heninek minden fellépésén. Az énekesnő a sok siker ellenére nem felejtette el a gyökereit, szívesen jár haza, és erről a közösségi oldalain is büszkén beszámol.

* Túl vagyunk az ünnepeken. Szoktál újévi fogadalmakat tenni (és be is tartani őket)?

— Nem hiszek az újévi fogadalmakban. Nem gondolom, hogy ezek vinnének bennünket előre, inkább csak olyan dolgokat szeretek megfogadni, amelyekről biztosan tudom, hogy be is lehet tartani őket. Inkább az év végén szoktam számot vetni, illetve az év elején mindig készítek egy tervet a fejemben az előttem álló esztendőre. Ez viszont mindig bevált.

* Már 2020-ban is hárman voltatok, de Beni akkor még pocakon belül ünnepelt. Most, hogy a saját szemével is láthatott mindent, hogy tetszett neki?

— Bizony, tavaly még pocaklakóként kísérte az év felét, most meg… Az apukájával nem akarunk hinni a szemünknek, hogyan tud ilyen gyorsan fejlődni! Napról napra produkál valami újat, csak kapkodjuk a fejünket. Minden pillanatát imádjuk a szülőségnek, úgy gondolom, Beni is egy boldog, kiegyensúlyozott baba. Annak ellenére, hogy az ünnepekből még vajmi keveset foghatott fel, a családi nyüzsgés nagyon tetszett neki.

* Csantavéren is tudtatok némi időt tölteni? Gyakran jártok haza?

— Amióta az önálló életemet építem, mindig ragaszkodom hozzá, hogy a nagy ünnepeket ne munkával, hanem a szeretteimmel töltsem. Így volt ez most is, természetesen ilyenkor Csantavért is meglátogatjuk, és igyekszünk több napot tölteni a családdal, megszeretgetjük az egy szem nagyapámat, rokonokat, rengeteget töltődünk.

* Milyen érzés a szülőfaludban lenni? Megteheted odahaza, hogy, mondjuk, smink nélkül kiszaladsz a kisboltba, és közben régi ismerősként üdvözölnek a helybeliek? Hogy működik ez a dolog, ha az ember ismertté válik?

— Nagyon sokfelé jártam a világban, de valóban igaz a mondás, hogy haza csak egy van. Az pedig a szívemnek mindig Csantavér lesz. A maga hangulatával, templomával semmilyen egzotikus nyaralás sem szállhat vele versenybe. Ilyenkor általában inkognitóban érkezem, hogy megfelelő időt tudjak nyugalomban tölteni a családommal. Néhány nap után viszont nagyon szívesen megyek a kisfiammal sétálni a régi utcákba, ahol sokszor találkozunk ismerős arcokkal, és köszönünk is nagyokat. Nem számít annyira, hogy tökéletes sminkben lépjek ki az emberek közé, hiszen a saját közösségi oldalaimon is sokszor mutatom a hétköznapi arcom, azaz gyakran vagyok önmagam. Anyaként még inkább azt gondolom, hogy a belső értékek és a kisugárzás adja meg egy embernek az értékét, nem pedig a smink.

* Milyen tervekkel vágsz bele az idei évbe? Új dalok, fellépések várják a rajongókat 2022-ben is?

Nagyon bízom benne, hogy azért az idén már egy kicsit újra a régi, koncertekkel zsúfolt nyarunkat tudom majd élni, és találkozhatok a rajongókkal. Dalok folyamatosan születnek, kíváncsi leszek, az anyaság mennyiben formálja és változtatja meg a zenei stílusomat. (Nevet.) A kisfiam teljesen kitölti a napjaimat, viszont fontosnak tartom, hogy egy anyuka ugyanúgy meg tudja őrizni a hivatását, a céljait, hiszen ha nem veszik el tőle teljesen a szenvedélyét, akkor a csemetéje egy kiegyensúlyozott, boldog embert kap.

* Mondtad, hogy inkognitóban jársz Csantavérre. Idehaza látunk valamikor „hivatalosan” is? Tudom, hogy a jelenlegi helyzetben ez nehéz kérdés, de mégis, van már valami tervben?

Az említettek eredményeként nagyon bízom benne, hogy 2022-ben Vajdaságban is találkozhatunk a színpadon is, nem is emlékszem rá, mikor léptem színpadra legutóbb „hazai terepen”… (Nevet.) Jó érzés lenne otthon is bemutatkozni a női zenekarommal, mellyel már két éve járjuk Magyarországot, és a backstage-ben talán a kisfiamnak is megmutathatnám, milyen is az, amikor „szívemet ezüsttálcára” teszem a dalaimban a közönség elé.

* Egy új projektumba is belevágtál: Magyarországon egyedülálló módon egy lányegyüttest toboroztál magad köré. Mesélj erről egy kicsit! Honnan az ötlet, hogy legyen egy lánycsapatod is?

— Már nagyon régóta vágyam volt, hogy egy igazi, profi zenészekből összerakott női együttesem legyen. Öt éven át castingoltam, mire megtaláltam a tökéletes csapatot. A lányokkal felfrissítettük a Dér Heni-show-t, látványos visual és show-elemekkel tarkítva a műsort. Aztán mire elindítottuk volna a turnénkat, sajnos beütött a járvány, és azóta is tart, időközben pedig anyuka is lettem… Az idén viszont végre teljes erőbedobással szeretnénk elkezdeni az évet, bízunk benne, hogy sok helyen tudunk majd találkozni a közönséggel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..