home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Orvosi köpeny helyett reverenda – Egy megtérés története a Dunán
MTVA
2021.07.14.
LXXVI. évf. 28. szám
Orvosi köpeny helyett reverenda – Egy megtérés története a Dunán

A szeptemberi, budapesti rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán számos vallási témájú műsorral készül a közmédia az elkövetkezendő hónapokban. Július 16-án, péntek este 20.30-tól a Ha Isten úgy akarja című olasz vígjátékot tekinthetik meg a Duna Televízió nézői.

Nincs annál felemelőbb érzés, amikor egy szülő büszke lehet a gyermekére. Tommaso (Marco Giallini) az elismert római szívsebész profi a szakmájában és magabiztos a magánéletében, egészen addig, míg fia bejelenti a családnak, hogy befejezi a tanulmányait az orvosi egyetemen. A döntésének oka, hogy másképp szeretne segíteni embertársain: pap szeretne lenni. A fiú váratlan megtérése feszültséget okoz a család életében, s bár látszólag elfogadják, az apa lázas nyomozást indít, hogy kiderítse, minek köszönhető, hogy gyermeke hátat fordított az ígéretes orvosi karrierjének. A tudomány és a hit összecsapásáról szóló humorral átszőtt történet megmutatja, hogy Isten útjai valóban kifürkészhetetlenek.

Ha Isten úgy akarja július 16-án, 20.30-tól a Duna Televízió műsorán!

A fotón: láva ömlik az Etna tűzhányónak, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánjának egyik kráteréből a szicíliai Catania közelében 2021. június 18-án hajnalban. Fotó: MTI/AP/Salvatore Allegra

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..