home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Orvoshiány
(—)
2016.01.24.
LXXI. évf. 3. szám
Orvoshiány

A város több peremtelepülésén is kevesebb orvos dolgozik, mint amennyire az előírások szerint szükség volna, néhány rendelőben csak bizonyos napokon fogadják a betegeket.

Tavankúton például a múlt héten egyáltalán nem tartott nyitva az egészségház, valamint Palicson is orvoshiány van. A Szabadkai Egészségház év végi értékelő sajtótájékoztatóján elhangzott: 2015-ben is nehezítette a munkát az orvoshiány, ezért kénytelenek voltak folyamatosan átcsoportosítani a munkaerőt, s így lesz ez ebben az évben is, hiszen a létszámstop miatt tilos az új munkaerő felvétele. A Szabadkai Egészségház keretében jelenleg 130 orvos dolgozik, noha a foglalkoztatási terv 144 orvos alkalmazását irányozza elő.

Hogy kevesebb orvosnak több pácienst kell ellátnia, az két dolgot eredményez: az orvosok túlterheltek, a rendelőkben pedig sokat kell várakozni. Az évértékelő sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy ha az egészségügyi tárca 2016 elején sem engedélyezi orvosok felvételét, az intézmény kénytelen lesz bizonyos rendelők működését a minimálisra csökkenteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..