home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Oroszország-Egyiptom 3:1 (0:0)
Tóth Tibor
2018.06.19.
LXXIII. évf. 24. szám
Oroszország-Egyiptom 3:1 (0:0)

A csoport, 2. forduló

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 64 468 néző, vezette: Cáceres (paraguayi)

Gólszerzők: Fati (öngól) a 47., Cserisev az 59., Dzjuba a 62., illetve Szalah (11-esből) a 73. percben.

Oroszország: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutyepov, Igansevics, Zsirkov (Kudrjasov) – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov, Golovin, Cserisev (Kuzjajev) – Dzjuba (Szmolov).

Egyiptom: el-Senavi – Fati, Gabr, Hegazi, Abdel-Safi – Elneni (Varda), Hamed – Szalah, Szaid, Trézéguet (Szobhi) – Mohszen (Kahraba).

Az első félidőben nem sok látnivaló akadt a pályán, a csapatok a második negyvenöt percre indultak be igazán.

Alig kezdődött meg a második játékrész, amikor az egyiptomi csapatkapitány, Ahmed Fati saját kapujába pörgette a labdát. Vitatható volt a szituáció, mivel az egyiptomi játékost az egyik orosz futballista mintha meglökte volna, Cáceres szerint azonban mindez szabályos keretek között történt. A gól teljesen kizökkentette az észak-afrikaiakat, és három perc alatt teljesen összeomlott az egyiptomi piramis.

Az 59. percben az első meccsen csereként beállt Cserisev megszerezte harmadik gólját a világbajnokságon, majd három perccel később Dzjuba második vb-találatát szerezte. Halvány reménysugár a hajrában megcsillant Egyiptom előtt, amikor az első meccset sérülés miatt kihagyó, a Bajnokok Ligája döntőjében megsérült, Mohamed Szalah büntetőből bevette Akinfejev kapuját. Közelebb azonban ezen az estén nem férkőzhettek az oroszokhoz, akik második győzelmükkel bebiztosították a csoportból való továbbjutást, míg Egyiptom második vereségével valószínűleg az első búcsúzója a világbajnokságnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..