home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Orbán Viktor találkozója a Kárpát-medencei magyar vezetőkkel: meg kell védeni az elért eredményeket!
MTI
2022.07.23.
LXXVII. évf. 29. szám
Orbán Viktor találkozója a Kárpát-medencei magyar vezetőkkel: meg kell védeni az elért eredményeket!

Orbán Viktor miniszterelnök idén is megtartotta szokásos egyeztetését tusnádfürdői előadása előestéjén a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetőivel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A megbeszélésen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Forró Krisztián, az MKP elnöke, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, és Horváth Ferenc, MMÖNK elnöke vett részt, a magyar kormányzat oldaláról pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár illetve Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az elhúzódó ukrajnai háború nemcsak Magyarországot, hanem a határon túli magyar nemzetrészeket is súlyosan érinti, ezért folyamatos egyeztetésre van szükség a gazdasági és társadalmi károk elhárításához. A résztvevők kifejezték szándékukat, hogy a válság ellenére is meg fogják őrizni a magyar nemzetpolitikának az elmúlt tizenkét évben elért eredményeit - mondta a miniszterelnök sajtófőnöke.


Fotó: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Benko Vivien Cher

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..