home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Orbán Viktor és Novák Katalin Arthur Schneier főrabbival tárgyalt
MTI
2022.07.20.
LXXVII. évf. 29. szám
Orbán Viktor és Novák Katalin Arthur Schneier főrabbival tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban; a megbeszéléshez csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök is - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A találkozón - melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is - elhangzott, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb európai ország a zsidóság számára. A magyar zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, megélhetik identitásukat és szabadon gyakorolhatják vallásukat a három bevett zsidó egyházban.

Az ukrajnai háború kapcsán Magyarország vezetői és a főrabbi egyetértettek abban, hogy mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert a háború súlyos gazdasági válságot és beláthatatlan humanitárius katasztrófát idézett elő.

Arthur Schneier elismeréssel szólt arról, hogy a magyar kormány a zsidó közösségekkel, civil szervezetekkel és magánszemélyekkel együtt az orosz-ukrán háború kitörésének első napjától kezdve támogatja az ukrajnai zsidó menekültek magyarországi ellátását, illetve továbbutazását Izraelbe.


Fotók: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Fischer Zoltán

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..