Orbán Viktor Szerbiába utazott

Orbán Viktor Szerbiába utazott

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke munkavacsorán fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap este a szerb és a magyar kormány ötödik csúcstalálkozójának előestéjén, amelyet ezúttal a Vajdaságban, Szabadkán rendeznek meg.

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić a két ország külügyminisztere, Szijjártó Péter és Ivica Dačić társaságában Palicson tárgyaltak.


Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) és Aleksandar Vučić szerb államfő (balra) munkavacsorája Palicson 2019. április 14-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Hétfő délelőtt Orbán Viktor és Ana Brnabić szerb kormányfő megbeszélésére kerül sor, és ezzel párhuzamosan a szakminiszterek is külön-külön tárgyalnak egymással. Ezt követi Magyarország és Szerbia kormányának együttes plenáris ülése, majd egyezmények aláírására kerül sor, többek között az infrastrukturális kapcsolatok fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka vasútvonal korszerűsítéséről, az európai integráció területén való együttműködésről, a vízgazdálkodási és a védelmi együttműködésről valamint a szerb rendvédelmi szerveknek biztosítandó technikai segítségnyújtásról.

A programot a magyar és a szerb miniszterelnök sajtótájékoztatója és közös ebéd zárja Szabadkán.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink