home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Orbán Viktor: Szerbia Közép-Európával együtt nyertese lehet a következő évtizednek
MTI
2020.06.22.
LXXV. évf. 25. szám
Orbán Viktor: Szerbia Közép-Európával együtt nyertese lehet a következő évtizednek

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vučić szerb elnöknek a Szerb Haladó Párt parlamenti, tartományi és helyi önkormányzati választásokon elért történelmi sikeréhez — tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

— Az elmúlt években Szerbia az Ön bátor vezetésével bebizonyította, hogy nem csupán képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal, de készen áll arra, hogy Közép-Európa országaival együtt nyertese legyen az előttünk álló évtizednek. Meggyőződésem hogy az Önök sikeres kormányzása minden alapot megteremtett ahhoz, hogy Szerbia a négyéves parlamenti ciklus végére az Európai Unió teljes jogú tagjává váljon — fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök biztosította Vučićot, hogy Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és a stratégiai partnerség elmélyítése mellett, melynek szellemében a szerb kormány megalakulását követően készen állnak a hatodik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó megrendezésére.


Orbán Viktor és Aleksandar Vučić (Fotó: Facebook)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..