home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Orbán Viktor: Már négymillióan regisztráltak oltásra, de ez még mindig kevés
2021.04.09.
LXXVI. évf. 14. szám
Orbán Viktor: Már négymillióan regisztráltak oltásra, de ez még mindig kevés

A magyar kormányfő szerint sem az ő nemzedéke, sem az utána jövők nem találkoztak még ilyen, félháborús helyzettel. Az embereknek a háborúból előbb-utóbb elegük lesz, mert senki nem akar ilyen körülmények között élni – mondta a miniszterelnök.

Magyarországon már négymillióan regisztráltak oltásra, de ez még mindig kevés - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, a most pusztító brit mutáns agresszivitását tekintve jóval erősebb, mint az egy évvel ezelőtt megismert vírus. Ez ellen a korlátozások már nem segítenek, az egyetlen megoldás a megsemmisítése, ami csak a vakcina segítségével lehetséges.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Orbán Viktor kiemelte, a regisztráltak száma átlépte a négymilliót, de ez még minidig kevés, ezért ismert emberek részvételével kampány indul. A miniszterelnök úgy véli, hogy hamarosan elérik a hárommillió beoltottat, és május elején az ország átlépheti a négymilliós küszöböt, majd június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgárból hétmilliót képesek lesznek beoltani. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök elmondta, jelenleg öt vakcinával oltanak, amelyeknek mindig van egy párja valahol egy raktárban. „Ezek nyilvántartása, raktározása, elvitele és beadása sokkal bonyolultabb művelet, mint azt bárki gondolná” – hívta fel a figyelmet. Kiemelte, ez egy óriási logisztikai művelet. Önmagában nézve sem rossz a teljesítményünk, de összevetve az uniós országokkal Magyarország messze megelőzve vezet.

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..