home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Orbán: Hamarosan látványos hatása lesz az oltásoknak
2021.04.02.
LXXVI. évf. 13. szám
Orbán: Hamarosan látványos hatása lesz az oltásoknak

Április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot, ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz - mondta a miniszterelnök pénteken.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ugyanakkor óvatosságra intett és a szabályok betartását kérte a húsvéti ünnepek alatt is.

Magyarország miniszterelnöke kiemelte: Igazuk van a szakembereknek, hogy az óvatosságra helyezik a hangsúlyt, ezért most húsvétkor is oda kell figyelni a korlátozásokra. Hordjuk a maszkot, tartsuk a távolságot és legyünk tekintettel egymásra!

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Közölte: az operatív törzs adatai szerint az elmúlt napon 267-an haltak meg és 9055 új fertőzött van, ugyanakkor a beoltottak száma 2 156 680 volt pénteken, és 863 ezren már a második oltásukat is megkapták. Kórházban 11 747 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

Elmondta: az április 4-ével végződő héten 2,356 milliónál lesz a beoltottak száma, az április 13-val záruló héten a hárommilliót, rá egy hétre pedig a 3,5 milliót is meg fogja haladni.

Április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot, ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette, hogy húsvét után egy-két nappal megváltozhat az üzletek nyitvatartása, mert akkor elérik a két és félmillió beoltottat. Ezután április 19-én nyithatnak a tanintézmények. A hárommilliós határ elérése utáni intézkedésekről a jövő péntekre ígért tájékoztatást a magyar kormányfő.

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..