Online folytatódik a Pető-kurzus Zentán

Online folytatódik a Pető-kurzus Zentán

A koronavírus-járvány miatt a Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív kurzusai is az online térbe kényszerülnek.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programkoordinátora skype-os bejelentkezésében az újságíróknak elmondta, Magyarországon ezt a módszert már volt alkalmuk kipróbálni, most azonban a határon túli területeken, Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és Vajdaságban is ebben a formában szeretnék folytatni a foglalkozásokat.

— Összesen 104 gyermekkel és felnőttel kezdjük el a fejlesztéseket. Pestről, az intézetünkből a konduktorok a rendelkezésükre álló online rendszer segítségével prezentálják a gyakorlatokat, valamint tanácsokat adnak a szülőknek, a családok pedig azt is megmutathatják, mit tanult a gyermek — hallottuk Csuka Páltól.


A szerző felvétele

— Zentán augusztus elején kezdődnek az egyéni foglalkozások, mert a járványhelyzet jelenleg csak ezt engedi meg, viszont nem szeretnénk, ha a kurzusok abbamaradnának — mondta a sajtótájékoztatón Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja. — A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karával közösen heti két alkalommal, kedden és csütörtökön, 8-tól 14 óráig online foglalkozásokat tartunk. Az előkészületek során meg kellett keresni az embereket, ellenőriztük az érintettek műszaki lehetőségeit, merthogy akinek nincs megfelelő technikai felszerelése, annak mi gondoskodunk a bekapcsolódáshoz szükséges eszközökről. A rendhagyó kurzus a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási központ helységeiben folyik egyszerre egy, maximum két fő jelenlétével, természetesen a szükséges előírások betartásával és fertőtlenítéssel. A tervek szerint összesen nyolc gyermekkel foglalkoznak majd, akik Vajdaság több pontjáról, Nagybecskerekről, Óbecséről, Keviből, Topolyáról, Zentáról csatlakoznak. Később felnőtt pácienseknek is tartanak majd gyógytornát, szintén online formában — ismertette a tudnivalókat Perpauer Attila.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Online folytatódik a Pető-kurzus Zentán
Értesítés
  • 2020.08.06.
  • LXXV. évfolyam 32. szám
Facebook

Támogatóink