home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Online érdeklődhetnek az SZTE-re felvételizők az intézmény kínálatáról
2021.01.18.
LXXVI. évf. 2. szám
Online érdeklődhetnek az SZTE-re felvételizők az intézmény kínálatáról

Friss felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal, hasznos információkkal várják az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem karai nyílt napjukon – idén az online térbe. Az SZTE teljesen új, „Nyílt Nap” weboldala is számos hasznos információval szolgál, de az online Educatio Kiállításon és központi Nyílt Napon is feltehetik majd kérdéseiket az érdeklődők.

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara meghirdette online nyílt napját, hiszen a pandémiás helyzet miatt idén így a legbiztonságosabb az érdeklődők tájékoztatása. Az egyetem 12 kara több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton a 2021/2022-es tanévtől.

Az internetes felületeken a karok lehetőséget biztosítanak az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól. Első kézből informálódhatnak tehát a követelményekről, de hallhatnak a színes hallgatói élet sokrétűségéről is. Kérdéseiket is feltehetik online a karok képviselőinek.

A kari nyílt napok időpontjai és bővebb információ ide kattintva elérhető.  

A Szegedi Tudományegyetem az Online Educatio Kiállításon is részt vesz 2021. január 21-23. között. Így akik szeretnének még információkat gyűjteni, megtehetik ezen az online eseményen is, erre a linkre kattintva.

A Szegedi Tudományegyetem központi Online Nyílt Nappal is készül január 28-án, ahol a képzéseken kívül a kollégiumokkal, a hallgatói juttatásokkal, és a felvételi eljárással kapcsolatban felmerülő kérdéseiket is feltehetik az érdeklődők. Február 6-án pedig a szülőket szólítja meg az intézmény az Online Szülői Értekezleten.

Addig is számos információ várja a leendő hallgatókat az SZTE online nyílt nap weboldalán. A továbbtanulásra készülő diákok tájékoztatása mellett, a „Nyílt Nap” weboldal célja az is, hogy a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár számára is lehetséges legyen az egyetemi képzésekre vonatkozó részletes információk beszerzése.

További információ:

 

Bobkó Anna
Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság sajtóreferens
tel:+36-62-543-143
email: sajto@szte.hu

Dr. Bene Tamás
Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
igazgató
tel:+36-62-546-778
email: sajto@szte.hu

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem több mint 8 ezer közalkalmazottjával – ezen belül több mint 2200 oktatójával és kutatójával – valamint 22 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Az SZTE a világ legjobb 200 egyeteme közé került a Times Higher Education legújabb rangsorában, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja. Az SZTE a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-ban nyilvánosságra hozott felsőoktatási intézményeket rangsoroló listája szerint Magyarország legjobb egyeteme, a világrangsorban pedig az 501-510. helyen áll. Egyetemünk a UI GreenMetric Ranking of World Universities toplistáján a világrangsorban a 74., Magyarországon pedig a második legzöldebb felsőoktatási intézmény. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. Az egyetemen már több mint 4000 külföldi diák tanulhat több mint 60 teljes idejű nemzetközi képzésben. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az SZTE stratégiai kapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és a világ legmodernebb lézerközpontjával, az ELI-ALPS-szal. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Honlap: www.u-szeged.hu/

Kövess minket! www.facebook.com/univszeged/ www.instagram.com/uniszeged/

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..