home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Online Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán
2022.01.27.
LXXVII. évf. 4. szám
Online Nyílt Nap az ELTE Informatikai Karán

A koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt az Eötvös Loránd Tudományegyetem legkevesebb három hétre ismét bevezette a távoktatást, ennek megfelelően  az Informatikai Kar nyílt napjára is online formában kerül sor.

Január 28-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók a webes programon tájékozódhatnak az angol és magyar nyelven választható képzésekről,
az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé, még egy virtuális campus túrán is részt vehetnek.

Időpont: január 28. (péntek) délután 15:00-18:00 óra

A rendezvény regisztrációhoz kötött.

A Nyílt Napon többek között kiderül, kinek jó választás az informatikai pálya? Milyenek a mindennapjai a szoftveróriások mérnökeinek? Hogyan lehet bejutni hozzájuk, milyen tudást keresnek ezek a cégek? Megismerkedhetnek a kvantumszámítógépek programozásának alapjaival, milyen trendek érvényesülnek ezek fizikai megvalósításának terén. Bepillantást nyerhetnek a kardiológiai betegségek diagnosztizálására használt a Single-Photon Computed Tomography (SPECT) modalitású diagnosztikán alapuló eljárások különböző informatikai megoldásaiba. Valamint tájékoztatást kaphatnak szombathelyi duális gépészmérnök képzésről is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2021-ben 411 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat. Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

Részletes program

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..