home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Olyan folyó ez…
Martinek Imre
2018.07.02.
LXXIII. évf. 26. szám
Olyan folyó ez…

Az első Nemzetközi Duna Napot 2004. június 29-én rendezte meg tizenhárom Duna menti ország.

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére, a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának tizedik évfordulója alkalmából.

(külső hivatkozás: http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/nemzetkozi_dunanap)

A nemzetközi nap egyben hagyományteremtő ünnep is, melynek elsődleges célja felhívni — a Fekete erdőtől a Fekete tengerig mindnyájunk figyelmét a tíz nemzet által naponta használt és gyakran kihasznált csodálatos folyóra, annak természeti értékeire. A megmozdulás egyben az ún. dunai szolidaritás kialakításában is jelentős szerepet játszik. Egyértelműen hangsúlyozva, olyan folyó ez, amely összeköti és nem elválasztja a partja mentén fekvő országokat. Magyarország Országos Vízügyi Főigazgatósága a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében a szerb vízügyes kollégákkal közösen Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán bonyolította le.

Fényképes jegyzetünk kevéssel a jeles nap után, július első napján formálódott. A Kis-Dunaágban szabályos menettértben közlekedő kirándulóhajó Budapest, Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu és Visegrád kikötőhelyeinek érintésével.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..