home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Olvass be! – kritikai beszélgetéssorozat
2021.05.10.
LXXVI. évf. 18. szám
Olvass be! – kritikai beszélgetéssorozat

Kormányos Ákos Paraván című kötetéről Benedek Miklós, Berényi Emőke, Bíró Tímea és Greguss Lilla beszélget.

Az online beszélgetésre 2021. május 10-én 19.00 órakor kerül sor. Az eseményt Facebook-oldalunkon követhetik: www.facebook.com/hid.kor/

A kötetről: "Azt mondják, a szépirodalom (mint a neve is mutatja:) szép. Kormányos Ákos első kötete nem olyan dolgokkal foglalkozik, amiket gyönyörűnek szokás tartani. Kicipzározza, matat a testben, fölfelé, egészen addig, ahonnan a másik ered. Megmetélnek egy farkat, akkora lesz, mint a lovaké. Ebben a világban a reggeli pisilés a Muszáj Herkules. Ez itt nem spoiler. A könyv versei színes, erős szövegek. Mindkét irányból átütnek minden paravánon." (Szilasi László)

Az Olvass be! a Híd Kör Egyesület 2012 óta megrendezett kritikai beszélgetéssorozata, melyet az első években a Fiatal Írók Szövetségével közösen szervezett meg. Célja a krónikus kritikushiány enyhítése és a fiatal kritikusnemzedék pályakezdésének segítése. A sorozat – műhelymunka-jellege folytán – egyszerre készít fel a művek kritikai szemléletű elemzésére, segít a saját hang megtalálásában, és népszerűsíti a górcső alá vett köteteket és magát a kritikusi mesterséget. Az Olvass be! hetedik évadában ezúttal a vajdasági elsőkötetes szerzők azok, akik nem ússzák meg szárazon! 
Az Olvass be! megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány támogatta.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..