home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Olvasótáborban az erzsébetlaki diákok
Borbély Tivadar
2016.08.15.
LXXI. évf. 32. szám
Olvasótáborban az erzsébetlaki diákok

Az erzsébetlaki Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület szervezésében tizenkét helybeli általános iskolás tanuló és kísérőik az idén is Magyarországra kirándultak, ahol részt vettek a jubileumi, sorrendben tizedik vonyarcvashegyi olvasótáborban.

Az esemény házigazdái ezúttal is tartalmas programmal készültek. Az erzsébetlaki és a helybeli táborlakók a többi közt feldolgozták Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényét, megtekinthették a sümegi várat, és ötletes kézműves-foglalkozáson vehettek részt, melyen elsajátíthatták a fonás minden technikáját. Ezenkívül ellátogattak a nemesvitai Westernparkba, a vonyarcvashegyi könyvtárban helytörténeti vetélkedőn vettek részt, megtekintették a helybeli Szent Mihály-domb kápolnáját, besegítettek a fafaragók által készített baglyok utolsó, díszítő simításaiba, valamint néptáncokkal csaltak örömkönnyet a helybeliek szemébe.

A záróesten a jelenlevők megtekinthették a nemrégiben Erzsébetlakon megrendezett hagyományos nyári kézművestábor legérdekesebb mozzanatait. Az est meglepetéseként megérkeztek azok a fiatalok, akik részt vettek az első erzsébetlaki táborban, és akik kifejezték óhajukat egy úgynevezett veterántábor megszervezésére. Ennek keretében Erzsébetlakra látogatnának, hogy találkozzanak a régi ismerősökkel, barátokkal.


Pozsár-Halász Éva felvételei

A tizedik olvasótábort Illés Major Julianna, a vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatónője, valamint Kósa Szakony Ágnes és Kósa Tamás pedagógusok szervezték. Az erzsébetlakiak útját Nagybecskerek város önkormányzata támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..