Olvasási hálózat középiskolásoknak
2020.11.20.
LXXV. évf. 47. szám
Olvasási hálózat középiskolásoknak

Olvasási hálózat néven jelent meg a középiskolások részére az idei olvasást és a kreativitást ösztönző új projekt, amely eddig Olvasással  a csillagokig néven valósult meg.

A névcsere semmit sem változtat a versenyszabályokon. A fő szervező továbbra is a Horvátországi Iskolakönyvtárak Hálózata és a korábbi évekhez hasonlóan a szabadkai vetélkedőt a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječ Újságkiadó Intézmény együttműködésével bonyolítja le. A horvátországi középiskolásokkal együtt Szerbiában azok a tanulók vesznek részt a versenyen, akik horvát tanyelvű oktatásban részesülnek Szabadkán a Svetozar Markovic Gimnáziumban, a Politechnikai Iskolában és az Egészségügyi Középiskolában.

Az Olvasási hálózat elnevezésű tudás- és kreativitásfelmérő vetélkedő témája a 2020/2021-es tanévre a középiskolák számára a Könyv, könyvesbolt, könyvtár. A verseny az előző évekhez hasonlóan két részből áll: egy tudásfelmérő kvízből és egy multimédiás munka bemutatásából. Idén a tanulóknak a következő könyveket kell elolvasniuk:

1. Nina George: A kis párizsi könyvesbolt

2. Veronica Henry: Hogyan találjuk meg a szerelmet a könyvesboltban?

3. Amy Meyerson: A könyvekkel teli mennyország

Az Olvasási hálózat első, iskolai szintű vetélkedője a középiskolásoknak 2020. december 4-én lesz megszervezve Horvátországban és Szabadkán is.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..