home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Oliver Tree, Kaliii és bongor újdonsága
Zvekán Péter
2023.08.18.
LXXVIII. évf. 32. szám
Oliver Tree, Kaliii és bongor újdonsága

Oliver Tree: One & Only — Kaliii: Ktoven — bongor: LÖLŐ


Okiver Tree – midtownatlanta.org

Oliver Tree: One & Only

Oliver Tree Nickell, vagy művésznevén csak Oliver Tree, egy amerikai énekes, producer és komikus, aki zenéje mellett nem mindennapi külsejével lett ismert. Egy viszonylag friss előadóról van szó, hiszen első hivatalos önálló lemeze 2020-ban jelent meg, Ugly Is Beautiful címmel.

Nemrég ismét egy újdonsággal jelentkezett, melynek címe: One & Only. Oliver ezzel tovább fokozza az izgalmat a rajongói számára, hiszen már tudni, hogy szeptemberben vagy annak környékén érkezik az új stúdióalbum, az ALONE IN THE CROWD. Külön érdekesség számunkra, hogy az amerikai zenész a klipet Belgrádban forgatta, és ő maga ült a rendezői székben is. A kisfilm egyébként folytatja a Bounce című klipjében megismert Cornelius Cummings, a folyamatosan menekülő hóbortos divattervező történetét.

 

Kaliii: Ktoven

Az utóbbi időben már megszokhattuk, hogy folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb feldolgozások, de azok általában a ’70-es, ’80-as vagy ’90-es évek slágereiből születnek. Most viszont egyre több producer és zeneszerző dönt úgy, hogy a klasszikus zenét szeretné behozni a mainstreambe. Így történhetett meg az, hogy Kaliii legújabb, Ktoven című dalában keményen és összetéveszthetetlenül megjelenik a Für Elise dallama.

Kaliii, vagy eredeti nevén Kaliya Ashley Ross, egy amerikai rapper, aki Georgiában született 2000-ben. Az ő történetében is fontos szerepet tölt be a TikTok, hiszen 2020-ban éppen ezen a platformon kapták fel az emberek a Do a Bitch című dalának egy részletét, aminek köszönhetően rapperünket egyik napról a másikra szinte az egész világ megismerhette. Azóta már olyan sztárokkal dolgozik együtt, mint Ludacris, de 2023-ban a Barbie-filmhez készült dalok közül is hallható az egyikben.

 

bongor: LÖLŐ

Berta Csongor, avagy művésznevén bongor, egy vajdasági rapper, aki ma már Budapesten tevékenykedik. 2017-ben jelent meg az első kislemeze, majd jött egy csomó tehetségkutató, ahol többször is díjazott lett. Több mint egy éve jelent meg debütáló nagylemeze, a Testi mesék, mely akkor jelentősen formabontónak számított.

Azóta nem igazán jelentkezett újdonsággal, de most végre itt a friss, ropogós track, a LÖLŐ. A vadiúj dalban a rapper ismét nem cenzúrázta magát, úgyhogy továbbra is csak erős idegzetűeknek ajánljuk, de a beat nagyon kemény lett, azt meg kell hagyni. A dalhoz pedig egy videóklip is készült, mely egy betörés történetszála által mutatja be, hogy milyen vékony mezsgye választja el a bűnözőt a hőstől.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..