home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Olcsóbb vonatjegy Szeged és Szabadka között
2024.03.01.
LXXIX.. évf. 9. szám
Olcsóbb vonatjegy Szeged és Szabadka között

Március elsejétől olcsóbb a vonatjegy Szeged és a szerbiai Szabadka között, így már 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani a két város közötti vonatútra – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.


Kartali Róbert fotója

A hír szerint a Magyarország és Szerbia között rendszeresen ingázók visszajelzései alapján a MÁV–Volán-csoport 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti – elsősorban személygépkocsis – közlekedéssel szemben.

Olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőtt bérlet 80 euró helyett 64 euróba, a tanulóbérlet 50 euró helyett 40 euróba kerül.

Hangsúlyozták: a korszerű, klímás dízel motorvonatok a kiszámíthatatlan közúti határátlépéssel szemben megbízhatóbb menetidővel, átlagosan 95 perc alatt teszik meg az utat.

A Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását követően, várhatóan 2025-től villamos motorvonatok állhatnak forgalomba, ezzel csökkenhet a menetidő és gyakrabban közlekedhetnek a vonatok – tudatta a MÁV Zrt.

 

Forrás: MÁV Zrt., MTI

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..