home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Olaszországban megkezdődött az oltási kampány
(MTI)
2022.08.09.
LXXVII. évf. 31. szám
Olaszországban megkezdődött az oltási kampány

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

A vakcinázás első napján tíz embernek adták be az oltást.

A római kórházban a következő napokban kétszáz főt oltanak be, és további hatszázan regisztráltak már - mondta el a főváros térségét fedő Lazio tartomány egészségügyi tanácsosa, Andrea D'Amato.

Lazio 1200 adag vakcinát kapott, a mostanáig a legtöbb esetet számláló Lombardia tartomány kétezret, Emilia-Romagna 600 adagot, Veneto négyszázat. Legkésőbb csütörtöktől Lombardiában is megkezdik a vakcinázást. A Bavarian Nordic által gyártott, Jynneos névvel ismert oltóanyagot használják, melyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett.

Olaszországban májusban azonosították az első beteget.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..