home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Október 23-a ne legyen ürügy
2021.10.25.
LXXVI. évf. 42. szám
Október 23-a ne legyen ürügy

A Magyar Mozgalom politikájának  egyetlen mozgatórugója, hogy a VMSZ ellenében határozza meg magát. Ezért nem szoktak részt venni a nemzeti ünnepek alkalmával rendezett közös koszorúzásokon sem. Ezt a  Szabad Magyar Szó újságírója írta meg: ,, Az eddigi hagyományokkal szakítva, a Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett központi ünnepség keretében szervezett koszorúzáson vett részt a Magyar Mozgalom is, és helyezte el az emlékezés virágait.”  Ezért a nemzeti ünnephez nem méltó a mozgalom közleménye és az annak kapcsán született újságcikk. Sövény Ferencnek, aki a minap is videóban fordult a vajdasági magyarokhoz arra biztatva őket, hogy fogadják szívükbe és támogassák Márki Zay Pétert, meg kellett nyilatkoznia az október 23-ai kudarcot követően – ennyire futotta.

Mint ahogyan mindig, a Magyar Mozgalom most is a magyarság megosztására törekszik, akár hazugság árán is.

A valóság ugyanis az, hogy 2021. október 21-én Sövény Ferenc titkárnőjeként bemutatkozó hölgy azzal a kérdéssel hívta fel a VMSZ központi irodáját, hogy vasárnap koszorúzhatnak-e? Mivel a Magyar Mozgalom megalakulása óta külön koszorúzott, ahogyan azt az újságíró is megírta a Rossz magyarok közé sorolnak bennünket című írásában, ,,Az eddigi hagyományokkal szakítva” koszorúzott a mozgalom mindenki mással egyidőben. Mivel a központi telefonszámon koszorúzási szándékukat nem jelezték, így nem is jelenthette be őket a műsorvezető.

Azt, hogy szándékosan kérdezték-e, hogy vasárnap koszorúzhatnak-e, nem tudhatjuk. Tény azonban, hogy senki nem gátolta őket abban, hogy elhelyezzék az emlékezés virágait. Ahogyan az is tény, hogy számukra október 23-a nem a hősök előtti tiszteletadásról, hanem Sövény Ferenc koszorúzásáról szól.

A Vajdasági Magyar Szövetség a továbbiakban nem kíván foglalkozni az ilyen típusú sajtómegjelenésekkel. 

 A VMSZ sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..