home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Október 19-e
Martinek Imre
2023.10.19.
LXXVIII. évf. 41. szám
Október 19-e

Ezen a napon hunyt el 1997-ben szülővárosában, Budapesten Orosz Júlia Kossuth-díjas (1956), továbbá Magyarország Érdemes (1953), majd pedig Kiváló Művésze díjjal (1959) kitüntetett magyar opera-énekesnő (szoprán). Az Operaház örökös tagja.


Budapest, XIII. kerület — 2023. április 13.

1908. március 3-án született. Az Operaházban, mely társulatának csaknem négy évtizedig volt a tagja (1969-ig magánénekese, vezető lírai szopránja, később pedig örökös taggá választották), 1929-ben debütált. Szinte mindenfajta szerepkörben otthonos volt, a legsokoldalúbb operaénekesnők egyike, aki lírai és drámai szerepekben egyaránt kimagasló alakítást nyújtott, többi kortársa közül elsősorban tökéletes énektechnikájával emelkedett ki.

(Külső hivatkozás: Wikipédia)

 

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..