home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Október 15-én tartják meg az árverést
(Tha)
2015.10.04.
LXX. évf. 39. szám
Október 15-én tartják meg az árverést

A zentai önkormányzatban szeptember 28-án sajtótájékoztatót tartottak, melynek témája a helyi mezőgazdasági birtokhoz tartozó, mintegy 2400 hektár állami tulajdonban lévő termőföld bérbeadása volt.

Ceglédi Rudolf polgármester elmondta, a licitáció halasztása azért következett be, mert várták az illetékes szerveknek az üggyel kapcsolatos döntését, illetve véleményezését. A két dokumentum egyaránt szeptember 24-én érkezett meg. A mezőgazdasági minisztérium a földek bérbeadási folyamatának befejezésére utasította az önkormányzatot, a Gazdasági Bíróság pedig első fokon elvetette az új tulajdonos, a Matijević cég kérelmét.

Borbély Ferenc, a licitációs bizottság elnöke kijelentette, az elodázott árverést október 15-én tartják meg. A kérdéses 2417 hektárt harmincöten bérelhetik ki. Az árverésen részt vehetnek azok a termelők, akik az első körben már beadták a szükséges dokumentumokat, de azok is ismét jelentkezhetnek, akik időközben visszakérték a befizetett letéteket, valamint várják az új igénylőket is. A jelentkezés dátuma október 13-a, a borítékokat másnap nyilvánosan bontják fel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..