home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Odaítélte díjait a VMHE
(re)
2014.06.11.
LXIX. évf. 24. szám
Odaítélte díjait a VMHE

Megtartotta ötödik közgyűlését a Vajdasági Magyar Helytörténeti Egyesület

Az évkönyvbemutatóval egybekötött közgyűlésen az elnökség elfogadta az egyesület múlt évre vonatkozó pénzügyi jelentését, illetve az idei év pénzügyi tervét.

Előtte ünnepélyes keretek között átadták Teleki Júliának és Matuska Mártonnak az 1944. évi délvidéki vérengzések feltárását segítő kutatómunkájukért járó Kalapis Zoltán-díjat. A VMHE-érmet kimagasló teljesítményéért ezúttal István Márta és Besnyi Károly érdemelte ki — az elmúlt évben egyedülálló kiadványaikkal gazdagították a vajdasági magyarság írott történelmét.

Az egyesület öt évvel ezelőtt alakult, és nehéz anyagi körülmények között ugyan, de eddig minden esztendőben sikerült megjelentetnie az évkönyvét, melyben jeles helytörténészek tanulmányai, cikkei, bibliográfiái kapnak helyet. Az idei, háromszáz oldalas kiadványban huszonhat szerzőtől olvashatunk érdekes és hasznos tudnivalókat Vajdaság helytörténetéről. A kiadvány megjelenését a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.     

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..