home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nyuszik a vázában és az asztalon
Barát Kinga
2022.04.15.
LXXVII. évf. 15. szám
Nyuszik a vázában és az asztalon

Végre magunk mögött hagyjuk a szürke, kopár, hideg telet. A tavasz beköszöntével színekbe borul a környezetünk. A vázáinkba illatos nárciszt, tulipánt, gyöngyvirágot teszünk. A húsvét közeledtével a piros tojások is megtalálták a helyüket a barka alatt egy csinos kis tálban. Ilyenkor felmerül a kérdés, az idén milyen új dekorációt készítsünk. Igaz, hogy már csak néhány nap van hátra az ünnepig, de az ajánlataim annyira egyszerűek, hogy még most sem késő egyikhez sem hozzáfogni.

Színes papírnyuszik

A színes papírból készült nyuszik vidámak, jól mutatnak egy csokor barka között vagy egy virágokkal teli vázában. Szükségünk lesz színes, mintás (csíkos, virágos, pöttyös), keményebb papírra, hurkapálcára, ollóra, ragasztópisztolyra, vattára és szalagokra.

A mintás papírra kirajzoljuk a nyuszi alakját, és körbevágjuk. Ezt tehetjük sablonnal, ahogy a képen is látható, de szabad kézzel is rajzolhatunk nyúl alakot. Közben a ragasztópisztolyt kezdjük el melegíteni, mert a következő lépésként a hurkapálcát kell a nyúl hátoldalára ragasztani. A vattából tépünk egy kis darabkát, összegömbölygetjük a tenyerünkkel, ez lesz a farka, melyet szintén a helyére ragasztunk. A szalagokból masnit kötünk, és ezt is felragasztjuk. Ezzel el is készültünk, már csak a tökéletes helyet kell megtalálni a nyulainknak a lakásban. Miközben gyönyörködünk a munkánkban, egy finom kávé mellett a húsvéti menüt is összeállíthatjuk.

 

Nyuszis evőeszköztartó

Talán az ünnepi asztal terítésének is megadhatjuk a módját, elvégre ilyenkor is összeül a család apraja-nagyja elfogyasztani a sonkát tormával, tojással, friss retekkel, újhagymával. Tervezzük meg, hogyan tegyük hangulatosabbá a vendégváró asztalunkat. Mutatok is egy dekoratív, könnyen elkészíthető nyuszis evőeszköztartót.

Szükségünk lesz néhány darab tetszőleges színű filc anyagra, ollóra, ragasztópisztolyra, a díszítéshez hímzőcérnára, szalagokra, gombokra, gyöngyökre.

Ismét kelleni fog egy nyuszi alakú sablon, melyet akár az internetről is letölthetünk, vagy mi magunk is megrajzolhatjuk. A sablont rátesszük a filc anyagunkra, átrajzoljuk, majd körbevágjuk. Ezzel a munka nagyobb része készen is van, ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, így is hagyhatjuk, viszont ki is díszíthetjük. Hímzőcérnával körbevarrhatjuk, masnikat, gyöngyöket, gombokat ragaszthatunk rá. Kreativitás és ízlés dolga, ki hogyan szereti: egyszerű, letisztultabb formában vagy vidám, bohókás zsúfoltságban.

A nyuszin kívül választhatunk más formát, például tojást is, és azt is eldönthetjük, az evőeszközöket, a szalvétát vagy egy szál virágot, egy ágacska barkát helyezünk-e bele. A végeredmény mindenképp nagyon stílusos lesz.

Kellemes készülődést, vidám alkotást kívánok!

Fényképezte: Barát Kinga

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..