home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Nyugodjanak békében az ártatlanul elveszejtettek!
(Tha)
2006.11.08.
LXI. évf. 45. szám
Nyugodjanak békében az ártatlanul elveszejtettek!

- Barát István felvételeA hideg, esős idő ellenére is sokan gyűltek össze a kálváriadomb körül a zentai Felsővárosi temetőben, hogy ünnepi szentmisét hallgassanak mindenszentek és a halottak napja alkalmából. Juhász Attila polgármester nemcsak az 1944-es eseményekre, hanem a tizenöt évvel e...

- Barát István felvétele

A hideg, esős idő ellenére is sokan gyűltek össze a kálváriadomb körül a zentai Felsővárosi temetőben, hogy ünnepi szentmisét hallgassanak mindenszentek és a halottak napja alkalmából. Juhász Attila polgármester nemcsak az 1944-es eseményekre, hanem a tizenöt évvel ezelőtt történtekre is emlékezett, azokra a november eleji napokra, amikor fellázadtak a tartalékosok és kitört a zentai béketüntetés. Hozzátette azonban azt is, hogy ez a közösség mindig újra talpra tudott állni. Az eseményen jelen volt a Tartományi Képviselőház két alelnöke, Martin Zloh és Egeresi Sándor, aki alkalmi beszédet mondott.
- Már annyiszor elhangzott, hogy van és lesz megbocsátás - hangsúlyozta -, de ne legyen feledés, ne bújjunk újra a hallgatás vastag fala mögé. Néha már elhangzik a vétkek megbánása, feltárása, végre nyíltan emlékezhetünk az ősökre, az elhunytakra ebben a gyermekcipőben járó demokráciában. Fejet hajtva ismételjük mindannyian: nyugodjanak békében az ártatlanul elveszejtettek, béke poraikra!
A szentmise után, amelyet ft. Szeles Oszkár plébános úr celebrált, a jelenlevők az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc, valamint az 1944-es ártatlan áldozatok emléksírhelyéhez vonultak, s elhelyezték a kegyelet virágait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..