Nyolcvan család vett át babacsomagot Zentán

Nyolcvan család vett át babacsomagot Zentán

2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága jóvoltából nyolcvan, Zenta környékén élő magyar család vett át babacsomagot a zentai városháza dísztermében.

Az anyaország azokat a Kárpát-medencében élő külhoni magyar családokat kívánja ily módon megajándékozni, akik a szülőföldjükön maradva vállaltak gyermeket.


Herédi Krisztián felvételei

Az eseményen jelen volt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Pirityiné Szabó Judit, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja. Az alkalmi műsorban fellépett a Zentai Gimnázium kórusa, valamint tanulói: Bera Laura, Csehák Csenge, Terhes Virág és Törtei Hédi

Potápi Árpád János a köszöntőjében kiemelte, semmi értelme sem volna a munkájuknak, ha nem volnának gyermekek és újabbnál újabb felnövekvő nemzedékek.

— Ezért is született meg az az elhatározás, hogy a családi tematikus évek után 2019-et a külhoni magyar gyerekek évévé nyilvánítjuk. Ebből az alkalomból azoknak, akik igényelték az anyasági támogatást — ez a babakötvény lehetőségét is tartalmazza —, amelyet a Köldökzsinór program által kaptak meg, babacsomagot szeretnénk ajándékozni — mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár. 

— A babacsomagnak inkább a gesztusértéke, mint a valódi értéke a fontos. Magyarország Kormánya a Tartományi Képviselőházzal, a Magyar Nemzeti Tanáccsal és a Vajdasági Magyar Szövetséggel, valamint a helyi önkormányzatokkal összefogva olyan politikát próbál megvalósítani, amely azt eredményezheti, hogy a fiatalok ne hagyják el a szülőföldjüket, hanem itthon találják meg a boldogulásukat, és a gyermekeiket is itthon neveljék fel — fogalmazott Potápi Árpád János, majd Pirityiné Szabó Judittal, Hajnal Jenővel, Czegledi Rudolffal és Perpauer Attilával közösen kiosztotta a babacsomagokat a jelen levő családoknak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nyolcvan család vett át babacsomagot Zentán
Községeink Életéből
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Nyolcvan család vett át babacsomagot Zentán
Községeink Életéből
  • 2020.06.24.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink