home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nyolc év fénybeírt lenyomataiból
Martinek Imre
2018.06.14.
LXXIII. évf. 24. szám
Nyolc év fénybeírt lenyomataiból

Ballagási jegyzetek Torontálvásárhelyről

Útravaló: „Ember vigyázz, figyeld meg jól világod: ez volt a múlt, emez a vad jelen, – hordozd szivedben. Éld e rossz világot és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen.”

Radnóti Miklós Nem bírta hát... című költeményéből vett idézettel köszöntek el általános iskolájuktól június 14-én a torontálvásárhelyi magyar tannyelvű nyolcadikosok. Tóth-Horváth Andrea német szakos tanárnő növendékei, akiket négy esztendővel korábban Bakator János tanító bácsitól „örökölt meg”, az elemek és értékek állandó körforgásának szabályaihoz is igazodva.

Istennek hála, a hajdanán tizenhetes látszámmal rajtoló, időközben le-lemorzsolódó kicsiny csapat metemorfózisait szinte a kezdetektől végigkísérhettük. Nemcsak a kötelező, de az iskolán kívüli aktivitások idején is. Jegyzetünk formálódásakor az osztályközösség fénybeírt lenyomataiból válogattunk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..