Nyilas Mihály a 12. Európa-Ukrajna Fórumon

Nyilas Mihály a 12. Európa-Ukrajna Fórumon

Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár, részt vett a 2019. január 24-25-én, Rzeszowban (Lengyelország) megtartott 12. Európa-Ukrajna Fórumon. 

Az Európai Unió tagországainak és a többi ország kiemelkedő politikusait és üzletembereit tömörítő jelentős eseményen  Nyilas Mihály a nemzetközi politikával foglalkozó panel keretében A nemzeti kisebbségek Közép-Kelet Európában — a térség országai közötti kapcsolat vagy viszályforrás? téma megvitatásában a Vajdaság autonóm tartományi nemzeti kisebbségekről, egyéni és kollektív jogaik érvényesítésének jogi és politikai körülményeiről beszélt.  

Kiemelte, hogy a kisebbségi jogvédelem olyan magas szintje, mint amit Szerbia is biztosít, az ország stabilitásának tényezője, mert hozzájárul ahhoz, hogy a nemzeti kisebbségek sajátjuknak érezzék az országot, amelyben élnek. Szólt arról is, mennyire fontos az, hogy jó legyen a viszony az adott ország és a nemzeti kisebbségek anyaországai között. A Magyarország és Szerbia közötti baráti kapcsolat példaértékű, hiszen kölcsönös a magyarországi szerbek és a szerbiai magyarok támogatása, mindkét ország nyitott a kulturális és gazdasági, valamint a külhoni nemzeti közösségeik egyéb anyaországi támogatási lehetőségei iránt.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink