home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Nyertes pályázatok a zökkenőmentes munkához
Kónya-Kovács Otília
2014.10.22.
LXIX. évf. 43. szám
Nyertes pályázatok a zökkenőmentes munkához

A szentmihályi József Attila Művelődési Egyesület a közelmúltban megtartott faluünnep, a búcsú alkalmával szép művelődési műsorral lepte meg az érdeklődőket. Lingli Mónika, a civil szervezet vezetője elmondta: az utóbbi két évben bővült a tevékenységük, és több csoport is működni kezdett.



Ezek közül sokan a legjobban talán a néptánccsoportnak örülnek, mely már a Gyöngyösbokrétán is fellépett, noha ez év tavaszán állt össze azokból a középiskolásokból, akik néptáncot szerettek volna tanulni. Most tizenkilencen ropják a táncot, a koreográfus pedig Nagybecskerekről, a Petőfi MME-ből érkezik hozzájuk. Emellett mintegy húsz éve létezik a népdalkórus és a citerazenekar, a Rezesbanda már több mint negyven éve működik, a kézimunkázó asszonyok pedig körülbelül harminc éve aktívak.

A pénz hiánya miatt csak a közeli településekre tudnak eljutni, ha meghívják őket egy-egy fellépésre. Tordán, Nagybecskereken, Muzslyán rendszeresen bemutatkoznak, a lehetőséget pedig ilyenkor viszonozzák, hiszen a búcsúi rendezvényből a vendégek is kivették a részüket egy-két műsorszámmal. Az idén négy pályázatot is megnyertek: egyet-egyet a tartományi művelődési és az oktatási titkárságnál, kettőt pedig a Bethlen Gábor Alapnál. Ennek hála könnyebben valósíthatják meg a terveiket, utazhatnak, meghívásoknak tehetnek eleget, megújíthatják a népviseletüket, és az egyesület életéhez szükséges anyagiak is adva vannak.

Az elnök asszony elmondta: a népviseletre kapott pénzből a kórus férfi tagjainak ingére és a néptánccsoportos lányok szoknyájára is jut. Az oktatási titkárságtól elnyert pályázati pénzből fedezni tudják a koreográfus költségeit, valamint a csoportvezetőknek is juttatnak belőle, hiszen megérdemlik a sokéves, odaadó munkájukért járó szerény tiszteletdíjat. A Bethlen Gábor Alapnál a működtetésre, a különféle kiadásokra és az évi tevékenységre sikerült pénzt nyerni. Ezt főleg eszközbeszerzésre szánják, a zökkenőmentes munkához ugyanis sok mindenre van szükségük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..