home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nyelv és stílus
Szerda Zsófi
2019.11.13.
LXXIV. évf. 45. szám
Nyelv és stílus

A Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület a Bethlen Gábor Alap, az MNT és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar támogatásával nyelvművelő előadást szervezett A nyelvtől a stílusig címmel.


A szerző felvételei

Az előadást Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében tartották meg, dr. Kemény Gábor budapesti nyelvész, egyetemi oktató beszélt stilisztikai problémákról.

A tanár úr hivatalos keretek között már nem tanít, de szívesen jött Szabadkára, s a Magyar Szó mellett lapunk néhány írását is elemezte a fenti témakörökben.

Dr. Kemény Gábor a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az MTA Nyelvtudományi Intézete Lexikológiai és Lexikográfiai Osztályának tudományos tanácsadója, a Miskolci Egyetem magyar nyelvtudományi tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára, több stilisztikai és nyelvhelyességi tárgyú könyv szerzője, társszerzője.

Az előadást beszélgetés követte. Szóba került a jogi nyelv s annak használata a sajtóban, illetve a szakszövegek értelmezhetősége/értelmezhetetlensége is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..