home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Nyárra várva
Tóth Tibor
2020.06.30.
LXXV. évf. 26. szám
Nyárra várva

Az időjárás még az őszt idézi, a naptár szerint azonban már június vége van. Mindannyian várjuk a szép időt, az ilyenkor szokásos kánikulát, hogy egy jót csobbanjunk valamelyik fürdő hűs hullámaiban. Erre kiváló lehetőséget nyújt a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ, mely a meleg idő beköszöntével várja vendégeit. A rengeteg zöldfelületet magában foglaló, hárommedencés szabadidőközpont már ötödik éve fogadja a hőség elől a hűs vízben vagy az árnyékban menedéket kereső vendégeket. A Reki népszerűsége határtalan, hiszen az elmúlt nyáron mintegy 20-25 000-en látogattak el a létesítménybe.

Bácskossuthfalva Helyi Közössége 2013-ban vásárolta vissza a csődbe jutott Rekreációs Központot, majd megkezdődött a komplexum felújítása. Vadonatúj központi fűtést szereltek be, helyreállították a villanyvezetékeket, majd felújították és üzembe helyezték a tekepályát. Teljesen új, 8 x 10 méteres kismedencét építettek a gyerekeknek kompenzációs medencével, feszített víztükörrel, európai uniós szabványoknak megfelelő gépészeti berendezésekkel. A 16 x 25 méteres medence építéséhez 2014 második felében fogtak hozzá, 2015 szeptemberében nyitották meg, 2017 júniusában pedig a wellnessmedencét is átadták rendeltetésének.


A gyermekmedence

— A koronavírus miatt egy kicsit késtek a munkálatok. Mindhárom medencébe UV-lámpák és szűrők lettek beszerelve, melyek folyamatosan tisztítják a vizet, a gyermekmedence pedig le lett fóliázva. A kinti pultot és a lacikonyhát bővítettük, az öltözőhelyiséget konyhává alakítottuk, ahol napi ebédet, marhapaprikást vagy bécsi szeletet sült krumplival kínálunk. Gyorséttermünkben többféle lángos, sült krumpli, hamburger, rostélykolbász, palacsinta és sült apró hal kapható, valamint üdítők, hideg, csapolt sör és fagylalt is — számolt be néhány újdonságról Kucor Róbert, a Reki igazgatója.


A wellnessmedence sokak kedvence

A Reki az idén is három medencével várja a fürdőzőket, a kikapcsolódni vágyókat. A 16 x 25 méteres nagymedence egyik fele 1,3 méter mély, míg a másik fele fokozatosan mélyül egészen 2 méterig. A 100 négyzetméter alapterületű wellnessmedence a legnépszerűbb, ahol hidroágy, nyak- és hátmasszírozó, Amazonas-esőerdő, jakuzzi és több vízesés található. A 8 x 10 méteres gyermekmedence 50 cm-nél kezdődik, és 90 cm-ig mélyül. A fürdő területén a gyerekeket játszótér, homokozó, a sportolni vágyókat pedig strandröplabda- és homokfocipálya várja. A komplexum újabb medencével bővül, melynek alapkövét, ahogy arról honlapunkon beszámoltunk, Pásztor István, a VMSZ elnöke rakta le a közelmúltban. Az egykori olimpiai medence helyén az idény végén kezdik el építeni a 460,78 négyzetméter alapterületű, mindenhol egyformán 130 centiméter mély, feszített víztükrű medencét, melyben főleg labdázni lehet majd, míg az úszás szerelmesei a szintén feszített víztükrű, kék medencében hódolhatnak szenvedélyüknek. A 38 millió dináros beruházásból épülő medencét a jövő évi strandidény előtt adják át rendeltetésének. Az úgynevezett nagykonyha félkész állapotban van, még néhány berendezés hiányzik. Ennek elkészültével az ételkínálat tovább bővül a létesítményben. A távlati tervek közé tartozik a bejáratnál egy kétszintes épület felhúzása, ebben például szauna is lenne.


Kucor Róbert, a Reki igazgatója

A belépők ára változatlan, tehát nem volt drágítás, viszont a családi belépőket megszüntették. A helyi lakosok, a tavalyi évhez hasonlóan, az idén is kedvezményes belépőt igényelhetnek. Ehhez a személyi igazolvány felmutatásával úgynevezett Moravica-kártyát kell igényelniük, melyhez ingyen juthatnak hozzá. Ennek birtokában ötéves korig nem kell fizetni a belépőért, a hat és tizennégy év közötti gyerekek, valamint a nyugdíjasok számára 100 dinárba, a felnőtteknek pedig 150 dinárba kerül a napijegy. A kártya nélkül érkezők esetében ötéves korig szintén ingyenes a belépő, a hat és tizennégy év közötti gyerekek, valamint a nyugdíjasok 200 dinárt, a felnőttek pedig 300 dinárt fizetnek. A kedvezményekről és az árjegyzékről a Reki Bácskossuthfalva Facebook-oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A nyár folyamán több zenei rendezvényt szerveznek a látogatók számára. Időszakos rendszerességgel lemezlovasok látogatnak el a Rekibe, nagyobb koncerteket az idén nem terveznek, de lesz esti fürdőzés, aquafitness és egyéb programok is.

A bácskossuthfalvi Reki augusztus végéig várja látogatóit.


A nagymedencében úszni is lehet


Ilyen lesz az olimpiai medence helyén épülő új medence


Az alapkőletétel ünnepélyes pillanata


A Reki bővelkedik zöldfelületekben

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..