home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nyárig nem kell tartani Szerbiában az üzemanyag drasztikus drágulásától
2021.01.19.
LXXVI. évf. 2. szám
Nyárig nem kell tartani Szerbiában az üzemanyag drasztikus drágulásától

Bár tavaly november óta a kőolaj a világpiacon 51 százalékkal drágult, a szerbiai járművezetőknek nem kell tartaniuk a kiskereskedelmi üzemanyagárak jelentős növelésétől – vélik a szakemberek.

A Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint megteremtődtek a feltételek a jövedéki adó emeléséhez, de ez nem jelenti azt, hogy az üzemanyagárak már januárban automatikusan megugranak. Tomislav Mićović, a Szerbiai Olajvállalatok Szövetségének főtitkára elmondta, mivel a jövedéki adó bekerül az áfaalapba, a kőolajtermékek összes gyártója és importőre mintegy 0.9 dinárral fog többet fizetni minden liter üzemanyag után. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a megemelt jövedéki adó miatt azonnal megdrágul az üzemanyag - hangsúlyozta Mićović. Szerinte az év első hat hónapjában nem kell tartani az üzemanyag kiskereskedelmi árának jelentősebb emelésétől.

 Forrás: Danas

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..