home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nyári varázslatok Muzslyán
Borbély Tivadar
2015.08.17.
LXX. évf. 32. szám
Nyári varázslatok Muzslyán

Napsütésben bővelkedő, szórakozásban és programokban gazdag volt a Muzslyai Nyár, melyet a helybeli Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete nyolcadik alkalommal szervezett meg a határban lévő Napsugaras-tó partján.

A rendezvény — melyen közreműködtek a horgászegyesületnek, a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klubnak (MAKK-nak), a Szent Márton Bor­ász­ok Egyesületének, a Nők Klubjának, a nyugdíjasok egyesületeinek, a Muzslyai Ifjúsági Szervezetnek, az Önkéntes Tűzoltótestületnek, a Lehel Labdarugó- és Női Kézilabdaklubnak, az Akác Méhészegyesületnek a tagjai, továbbá a Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesülete, Müller János pónifarmot működtető családja, illetve néhány önálló kiállító — a kora reggeli órákban a legfiatalabbak számára szervezett horgászversennyel kezdődött. Ezúttal sem a minőség, hanem a mennyiség számított, így elismerésben részesült Magyar Norbert, Frúzsa Rafaell, Német Valentin, továbbá Mák Tamás — mint a legfiatalabb — és Molnár Tímea — mint az egyetlen leányversenyző. A legnagyobb érdeklődés az amatőr képzőművészek hagyományos alkotásainak megmérettetését övezte. A zsűrinek nehéz dolga volt, a mintegy harminc ötletes festmény közül kellett ugyanis kiválasztania a legjobbakat. Díjat kapott Molnár Tímea, a mindössze hatéves Kardos Beatrix és Takács Adrián.

A nyugdíjas-egyesületekben működő sportszakosztály tagjai az odalátogatóknak néhány ügyességi játékkal, dartscal, fémkorongdobással kedveskedtek, a gyerekek számára pedig fürge ujjakat igénylő játékokat szerveztek. A legügyesebbnek Fehér Krisztina, Čović Szása, Ballai Dávid, Takács Adrián és Takács Valentin bizonyult.

Az idén is megtartották a fiatalok körében igencsak közkedvelt strandröplabdaversenyt. Ebben a sportágban a Horváth Edvin és Berbakov Dániel alkotta kettős győzedelmeskedett, melyet Tápai Tivadar és Ćulafić Dániel a második, a Tesla 2 csapat pedig a harmadik helyen követett.

A délutáni műsorokból ezúttal sem maradhatott ki a halászléfőző verseny, melyre tizennégy csapat nevezett be. Amíg a bográcsokban a finom étkek rotyogtak, addig a versenyzőket a hagyományápolók zenekarának muzsikája szórakoztatta. A bírálóbizottság döntése alapján a legízletesebb halászlét az erzsébetlaki Rácz János készítette, a második helyen az óécskai Perica Rauški, a harmadikon pedig az ugyancsak erzsébetlaki Sárkány György főztje végzett.

Az egész napos rendezvény alatt volt még kancsikapattogtatás, bársonyhintón való kocsikázás, kirakodóvásár, kötélhúzás, az ügyes kezű szakácsok és háziasszonyok jóvoltából pedig óriáslángos és birkapaprikás is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..